Aicina apmeklēt Ārona Zinšteina personālizstādi "In the Mood" (Noskaņā)

Sabiedrības attīstības biedrība „TAPA”, 21.05.2015., 12:00

Sabiedrības attīstības biedrība "TAPA" (Rīga) un Autonomā nekomerciālā organizācija "Kultūru dialogs" (Krievija, Sanktpēterburga) 2015. gada 23. maijā projekta "Pastaiga pa Rīgas Galerijām" ietvaros, piedāvā apmeklēt Ārona Zinšteina personālizstādi "In the Mood" (Noskaņā), kas laikā no plkst. 11.00 līdz 18.00 būs apskatāma muzeja-galerijas "Pacific Art" telpās, Vīlandes ielā 16, Rīgā.

"Mēs neesam nejauši izvēlējušies izstādei šādu "džezisku" nosaukumu, jo Ārona Zinšteina daiļrades pamatiezīmes ir pašizpausmes brīvība un improvizācija", norāda izstādes organizatori.

Mūziķi, kas spēlē savus mūzikas instrumentus ir viena no mākslinieka iemīļotākajām tēmām. Šajos darbos mūzika tiek vizualizēta spilgtos izpildītāju raksturos, pozu izteiksmīgumā, pārspīlētajos žestos.

Ā.Zinšteins iedvesmu smeļas ikdienas dzīves dabiskumā, pirmajā mirklī šķietami visvienkāršākajos sižetos – vai tā būtu vakara pasaciņas lasīšana vai atpūta uz dīvāna, pastaiga parkā vai pokera spēle, saruna kādā bistro vai autobusa gaidīšana pieturā: katrā no šiem darbiem varam saklausīt liriskas balādes melodiju.

Zinšteina pilsētas ainiņas (un visbiežāk tā ir Sanktpēterburga un tās apkaime) arī ir piepildītas ar polifonisku skanējumu: Ņevas krastmala, vienkārši nami un arhitektūras pieminekļi ar kupoliem, kolonām un smailēm it kā peldas dejā, griezdamies dzīvespriecīga svinga, enerģiska bībpopa, domīga kūla vai skumīga blūza viļņos …

Zinšteins gūst acīmredzamu gandarījumu no paša gleznošanas procesa un šī noskaņa tiek nodota tālāk skatītājiem.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany

Dia duit, theastaigh uaim do phraghas a fháil.

Robertunsab


ienāktreģistrēties