Četri elementi mākslā

Sandra Zobena, 06.09.2010., 20:06

No 8. septembra Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā, Rīgā, Alberta ielā 12 – 9 ir skatāma izstāde "Četri elementi".

Četras autores, katrai autorei – savs elements: Guntai Terēzijai – UGUNS, Evitai Skrebinskai – GAISS, Dainai Eglītei – ZEME, bet Sandrai Sabīnei Jaundalderei – ŪDENS.

Ikviens atoms ir gailējis ugunīgā zvaigznē, lidojis izplatījumā, šūpojies ūdens viļņos, gulējis zemes dzīlēs, pulsējis dzīvā būtnē. Visuma majestātiskajā vienkāršībā postīšanas nav. Ir tikai DIEVIŠĶA, nekad nebeidzama RADĪŠANA.
Tāpat kā četrus pamatelementus, arī četras grafiķes vieno nebeidzama MĀKSLAS RADĪŠANA.

Izstāde "Četri elementi".

Rīdziniece Gunta Terēzija ir Rakstniecības un mūzikas muzeja tēlotājas mākslas krājuma glabātāja, agrāk darbojusies iespiedgrafikas un reklāmas jomā. Viņu saista sakrālā māksla un heraldika. Izstādēs piedalās kopš 1996. gada gan Latvijā, gan Igaunijā.
Gunta ne tikai dzimusi UGUNS zīmē, bet arī viņas vārds ir cēlies no UGUNS. "Man UGUNS ir dievišķa, silta, spoža, spontāna, radoša un iedvesmojoša enerģija," – tā Gunta.

Rēzekniete Evita Skrebinska darbojas grāmatu grafikas nozarē, bet šobrīd strādā Valsts robežsardzes koledžā par Nodrošinājuma dienesta vecāko inspektori. Izstādēs piedalās kopš 1998. gada, regulāri piedalās Rēzeknes pilsētas Kultūras pārvaldes rīkotajos starptautiskajos plenēros.
Marks Tullijs Cicerons teicis: "Kamēr elpoju, ceru." Evita dzimusi GAISA zīmē. Un, šķiet, viņā tiešām mājo vēja kustīgums, straujums un gaisa nepārspējamais vieglums.

Jēkabpiliete Daina Eglīte šobrīd ir skolotāja Jēkabpils rajona bērnu mākslas skolā un aktīvi piedalās kultūras projektos. Izstādēs piedalās kopš 1996. gada, sarīkojusi personālizstādes Jēkabpilī un Rīgā, piedalījusies grupu izstādēs Latvijā un Lietuvā.
Dainas dzimšanas elemets ir ZEME ar visu tās pamatīgumu, stingrumu, izturību un vienlaikus arī aizraujošu jaunrades prieku.

Lielvārdiete Sandra Sabīne Jaundaldere pārsvarā darbojas grāmatu grafikas nozarē, raksta un ar pseidonīmu publicē prozas darbus un dzeju. Ir jauno literātu "LA absolventi un draugi" dalībniece. Kopš 2009. gada rudens kopā ar Irēnu Arāju vada Zinību biedrību "Gaismas dārzs". Izstādēs piedalās kopš 1996. gada, lielākā – personālizstāde "Alessandro Dārzs".

Sandra dzimusi ŪDENS zīmē. "Jautājiet zinātniekam, zemniekam, jūrā braucējam par ŪDENS būtību. Taujājiet zintniekam, dzejniekam un sievietei virtuvē – kas ir ŪDENS? Viņi to pateiks labāk par mani. Vārdu ir daudz. Man atlicis tikai viens – noslēpums," – tā Sandra Sabīne.

Izstāde būs atvērta līdz 2010. gada 12. decembrim.

Tuvāka informācija pa tālruni 67331641, 26586404 (Dace Vosa) vai e-pastu: jrrbm@memorialiemuzeji.lv, kā arī www.memorialiemuzeji.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties