Jauniešu kultūras portāls HC.LV turpmāk publicēs ziņas arī krievu valodā

Jauniešu kultūras portāls HC.LV, 04.07.2010., 13:03

Turpmāk Jauniešu kultūras portāls HC.LV publicēs informāciju arī krievu valodā, līdzās informācijai latviešu valodā.

Tie portāla lietotāji, kuri nesaprot krievu valodu vispār, var apmeklēt interneta adresi http://lv.hc.lv, kur ir redzama informācija tikai latviešu valodā. Aicinām visus turpmāk iesūtīt informāciju portālam HC.LV ne tikai latviešu valodā, bet arī krievu valodā.

Viens no Jauniešu kultūras portāla veidotājiem Deniss Fedotovs komentē: "Publicēt informāciju arī krieviski nekādā ziņā nav politisks lēmums. Nevienam nav noslēpums, ka Latvijā dzīvo gan latviski runājošie, gan krieviski runājošie. Diemžēl, abām šīm iedzīvotāju grupām informācijas telpa nav vienota. Abas šīs iedzīvotāju grupas veido interesantus pasākumus, taču informācijas telpas nošķirtības dēļ, bieži vien šī informācija tā arī paliek vienā grupā.

Publicējot informāciju Jauniešu kultūras portālā HC.LV arī krievu valodā, līdzās informācijai latviešu valodā, mēs speram savu pirmo soli tuvāk informācijas telpas vienošanai. Domāju, ka tā ir lieliska iespēja latviski runājošiem ne tikai papildināt savas zināšanas krievu valodā, bet arī turpat iegūt informāciju par notikumiem un pasākumiem, kas pretējā gadījumā nebūtu pieejama. Krieviski runājošiem šī ir lieliska iespēja uzrunāt latviski runājošo mērķauditoriju.

Jauniešu kultūras portāls HC.LVJau iepriekš atbildot uz jautājumiem saistībā ar nacionāliem jautājumiem, varu pateikt, ka Jauniešu kultūras portālu HC.LV arī līdz šim ne tikai regulāri apmeklē, bet arī veido dažādu nacionalitāšu un nacionālo uzskatu pārstāvji, un nekādas nacionāla rakstura problēmas nav bijušas. Ņemot vērā, ka portāls HC.LV ir diezgan apolitisks, un tā apmeklētāji ir iniciatīvas bagāti, radoši un inteliģenti jaunieši, esmu pārliecināts, ka arī turpmāk mūsu apmeklētāji cienīs viens otra viedokļus un uzskatus, neskatoties uz starpkultūru atšķirībām."

Anastasija Ļadenko, arī portāla HC.LV veidotāja, saka: "5 gadi ir diezgan ilgs laiks portāla HC.LV vēsturē, taču ne tik ilgs, cik Latvijas un Krievijas saspringtās attiecības arī postpadomju telpā. Šajā portālā politikai nav vietas, taču muļķīgi būtu latviešu auditorijai izlikties nemanot krievu vienaudžus. Nu un kas, ka viņi, iespējams, dod priekšroku gaudot Viktora Coja dziesmas nenoskaņotas ģitāras pavadījumā, nevis ķircināt skuķus ar "ei, tu skaistā meitene, kur ir tava grebene..." ? Uzskatu, ka ikvienas tautības jauniešus apvieno interese par mūziku, pašizpausmi, attiecībām un jautru laika pavadīšanu. Tāpēc portāla HC.LV veidotāju komanda ir apvienojusi spēkus, lai informācijas telpā sniegtu ziņas gan latviešu, gan krievu publikai.

Zināms, ka mūsdienu darba tirgū pieprasīti ir cilvēki ar vairāku valodu prasmēm. Portālā HC.LV būs iespējams ne tikai papildināt savas valodu zināšanas, bet ceru, ka arī veidot cieņu pret citu tautu pārstāvjiem un labāk iepazīt to kultūru un paražas, atmetot aizspriedumus un stereotipus."

Jauniešu kultūras portāla HC.LV mērķis ir atbalstīt un veicināt labdarību un pašiniciatīvu jauniešu vidū jebkurās to izpausmēs. Jauniešu kultūras portālu HC.LV brīvprātīgi veido jaunieši no visas Latvijas.


0 komentāri Komentēt var tikai reģistrētie lietotāji, komentārus redz visi lietotāji. reģistrēties vai ielogojies!

atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax

হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab


ienāktreģistrēties