Lielā Talka

Sintija Kvasova, 18.03.2010., 07:09

Pasākuma ideja ir balstīta uz brīvprātīgu līdzdalību vides sakopšanā, radot saliedētību, pozitīvismu un labi padarīta darba sajūtu.

Lielās Talkas idejas autore ir rakstniece Anna Žīgure, bet pati ideja aizgūta no igauņiem, kas vides sakopšanu visas valsts mērogā pirmoreiz rīkoja 2008. gada 3. maijā. 2010.gada Lielā Talka notiks sestdien, 24.aprīlī.

Projekta mērķis ir 10 gadu laikā padarīt Latviju un Baltijas jūras reģionu par tīrāko vietu pasaules kartē – dot iespēju dabai atveseļoties, to attīrot no plastmasas pudelēm, gumijas riepām, indīgām krāsu bundžām un citiem atkritumiem. Izklausās neiespējami? Pamēģināsim! Viss notiekošais ir mūsu pašu rokās un tieši mēs esam tie, kas veidosim labāku nākotni...

Projekta realizēšana - gadskārtējs pasākums ar mērķi panākt līdz Latvijas 100. dzimšanas dienai, ka Latvija ir vistīrākā valsts pasaulē.

Vēsture. Šogad notiks jau trešā Lielā Talka. Ar aktīvu nevalstisko organizāciju, pašvaldību un valsts institūciju līdzdalību pirmā Talka tika noorganizēta 2008. gada 13. septembrī Latvijas 90. dzimšanas dienas pasākumu ietvaros. Savukārt 2009. gadā Latvijas aicinājumam organizēt Talku atsaucās arī mūsu kaimiņvalstis - Lietuva, Igaunija, Polija un Sanktpēterburgas apgabals. Iedzīvotāju atsaucība bija pārsteidzoši liela.

Lielās Talkas patrons ir Valsts prezidents Valdis Zatlers. Viņš pagaidām ir vienīgais pasaulē zināmais Valsts prezidents, kurš kopā ar savu tautu piedalās vides sakopšanā.

Šogad talku atbalsta un talkot aicina Rīgas Brīvosta, RIMI un TV3.

Talkas norisi gan ar ziedojumiem, gan ar savu darbu veicina daudzi uzņēmumi, mācību iestādes, organizācijas: Cido Grupa, AAS Balta, Latvijas bezalkoholisko dzērienu uzņēmēju asociācija, AS Latvenergo, Henkel Latvija, DHL Latvija, Statoil Latvija, Sorosa Fonds Latvia, Latvijas Vides Aizsardzības fonds, un citi.

Lielo Talku organizē Nevalstisko organizāciju projekts Pēdas, kura vadītāja ir Vita Jaunzeme un domubiedru grupa Tīriem mežiem, kuras vadītāja ir Ilze Aizsilniece, sadarbībā ar Latvijas Valsts prezidenta kanceleju, Latvijas Pašvaldību savienību, Vides ministriju, Latvijas Valsts mežiem, Komunikāciju aģentūru/ Edelman Affiliate, Latvijas Valsts ceļiem, Latvijas Atkritumu Saimniecības Uzņēmumu Asociāciju (LASUA), Latvijas Zaļo punktu, Latvijas Radošo savienību padomi.

Lielajā Talkā aicināts piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, kam rūp ilgtspējīga valsts attīstība un iespēja dzīvot nepiesārņotā, skaistā vidē.

2010. gada Lielās Talkas akcents ir talkošanas daudzveidība. Šogad Lielajā Talkā aicina ne tikai vākt atkritumus, bet darīt arī citus labus darbus – stādīt kokus, radīt brīnišķīgas puķu dobes, izgatavot putnu būrīšus, atjaunot žogus, soliņus, tiltiņus...
 


1 komentārs Komentēšana pieejama visiem.
Zane, 20.03.2010. 17:08:43 (ip:193.238.215.136)
Komentāra reitings: 0

Kā var pieteikties ?

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hi, Are you seeking a top-notch domain name for your business ? Perhaps this one fits the bill for you? buyviagra.today Could you inform me if you have any interest? Thank you and have a great day, Fausto

Fausto

Hello, I'm in need of assistance regarding an issue on the site, could you please help me?

Stefan Fullerton

Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax


ienāktreģistrēties