Novembris- Latvijas dizaina mēnesis

Oskars Fīrmanis, 24.09.2010., 10:19

Jau otro gadu pēc kārtas universālveikalā Stockmann norisināsies Latvijas dizaina mēnesis, kurā piedalīsies Latvijā jau zināmi modes mākslinieki un dizaineri, kā arī jaunie talanti. Tā būs arī viena no retajām iespējām vienkopus Latvijā aplūkot un iegādāties dažādu Latvijas modes mākslinieku un mājas lietu dizaineru radītās kolekcijas. Latvijas dizaina mēnesis sāksies 1. novembrī, un to rīko Latvijas Modes fonds sadarbībā ar Stockmann.

Tāpat kā pagājušajā gadā būs sieviešu, bērnu un jauniešu apģērbu kolekcijas, aksesuāri, apavi un mājas preces. Savukārt pirmo reizi Latvijas dizaina mēneša ietvaros būs iespējams iegādāties vīriešu apģērbus no Latvijas modes dizaineru kolekcijām.

Dita Danosa, Latvijas Modes fonda pārstāve: "Tas, ka ir saņemti vairāk nekā 40 dizaineru 50 pieteikumi dažādās preču grupās, parāda modes un dizaina industrijas potenciālu un attīstību - dizaineru spēju savas idejas komercializēt, radot mazumtirdzniecībā pārdodamas kolekcijas. Dizaineri ir kļuvuši vairāk orientēti uz biznesu, un tas ir ļoti liels solis uz priekšu, tāpēc esam priecīgi, ka ar savām aktivitātēm esam veicinājuši šo procesu. Mēs esam arī gandarīti, ka Latvijas Modes fonda organizētajā atlasē novērojama dizaineru dažādība. Ir sastopami tādi pazīstami vārdi kā Keita, mareunrol’s, Bruno Birmanis un Aleksandrs Pavlovs, kā arī jaunie modes mākslinieki - Hypnosis, Salt, Narciss u.c.

Šobrīd vēl notiek ļoti rūpīga modes mākslinieku un dizaineru atlase, jo interese par iespēju piedalīties Latvijas dizaina mēnesī ir ļoti liela. Taču ir jau zināmi daži modes mākslinieku un dizaineru vārdi, kuri piedalījās pagājušā gada Latvijas dizaina mēnesī un būs arī šogad. Sieviešu apģērbu nodaļa: Natālija Jansone un Anna Led. Bērnu un jauniešu apģērbu nodaļa: Something Cosy un Zaza Couture. Mājas lietu nodaļa: Purpurs un Munio Candela. Kopumā būs pārstāvēti aptuveni 30 Latvijas zīmoli.

"Par Latvijas modes mākslinieku un dizaineru kvalitāti pārliecinājāmies jau pērn, kad saņēmām ļoti pozitīvas atsauksmes no apmeklētājiem. Tādēļ esam priecīgi, ka arī šogad varēsim piedāvāt saviem apmeklētājiem oriģinālus un kvalitatīvus Latvijā darinātus apģērbus un dažādas mājas preces, kas neatšķiras no ārvalstu zīmolu kvalitātēs," saka u/v Stockmann mārketinga direktors Juris Prančs.

5. novembrī Latvijas dizaina mēneša ietvaros u/v Stockmann notiks arī modes skate, kurā būs iespējams aplūkot Latvijas modes dizaineru jaunākās kolekcijas.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Sveiki, aš norėjau sužinoti jūsų kainą.

RobertSax

cp loli ==> eit.tw/04G9JV <== ==> url.epoch.tw/Z4RGq <==

BobbyPal

Прывітанне, я хацеў даведацца Ваш прайс.

RobertSax


ienāktreģistrēties