Latviešu īsfilma uzvar starptautiskajā modes filmu festivālā "A Shaded View On Fashion Film"

Lelde Sāre, 26.09.2010., 12:08

Latvieši kārtējo reizi pasaules modes arēnā ir pierādījuši savu talantu un profesionalitāti – modes īsfilma "Lust Lust" uzvarējusi starptautiskajā modes un stila filmu festivālā "A Shaded View On Fashion Film" (ASVOFF), iegūstot balvu ne tikai kā labākā filma, bet arī par labāko vīriešu lomas tēlojumu. Festivāla apbalvošanas ceremonija norisinājās 24. septembra vakarā Parīzē.

Īsfilmas "Lust Lust" režisors ir Mārtiņš Grauds, un lielu ieguldījumu filmas tapšanā devusi arī talantīgā modes māksliniece Keta Gūtmane – viņa ir ne tikai filmas tērpu dizainere, bet arī filmas idejas un radošā stāsta autore. Savukārt balvu par labāko vīrieša lomas atveidojumu filmas komandai izdevies iegūt, pateicoties tango deju pasniedzēja Aigara Stirnas pārliecinošajam tēlojumam.

ASVOFF ir avangardiskās un pasaules modes aprindās labi pazīstamās modes žurnālistes Diane Pernet veidots ikgadējs starptautisks modes un stila filmu festivāls. Šogad festivāla apbalvošanas ceremonija norisinājās 24. septembra vakarā Pompidū centrā (Centre Pompidou) Parīzē. Priecīgo vēsti filmas "Lust Lust" autori uzzinājuši tikai dažas dienas pirms tās.

"Svētdien saņēmu no paziņas īsziņu par uzvaru festivālā, taču nodomāju, ka viņš mani izjoko. Pēc pāris stundām uz e-pastu tika atsūtīts oficiāls ziņojums par konkursa rezultātiem, un tikai tad sapratu – jā, mūsu darbs ir novērtēts! Aizvien vēl nespēju aptvert šo lielisko vēsti un jūtos patīkami saviļņota," savos iespaidos dalījās modes dizainere Keta Gūtmane.

Modes īsfilmas "Lust Lust" stāstu veido atsevišķas epizodes, kurās brīvi darbojas dažādi personāži – katrs savā ierastajā vidē. Sižets ir par kādu taksometra šoferi, kurš pieņem izsaukumu uz Lukstīgalu ielu – tur kādam cilvēkam jāatdod paciņa, bet ar to notikumi filmā tikai sākas. Īpaši jāuzsver, ka filmas personāžu apģērbs ir veidots, inspirējoties no apkārt pieejamiem interjera priekšmetiem.

Filma tika radīta 2009. gada radošā konkursa "Fashion is Passion" (FIP) ietvaros, mākslas darba uzņemšanai izmantojot konkursa fonda piešķirto finansējumu. "Fashion is Passion" kopā ar sadarbības partneriem organizēja tirdzniecības centrs "Domina", savukārt kā žūrijas komisijas priekšsēdētāja tika uzaicināta pasaulslavenā modes ikona Diane Pernet. Konkursā "Fashion is Passion" īsfilma ieguva Grand Prix un žurnāla "Pastaiga" simpātiju balvu, savukārt tieši Diane Pernet bija tā, kas ieteica "Lust Lust" autoriem pieteikt īsfilmu arī ASVOFF konkursam.

Sīkāk par festivālu ASVOFF : www.ashadedviewonfashionfilm.com un www.asvoff.com.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Sveiki, aš norėjau sužinoti jūsų kainą.

RobertSax

cp loli ==> eit.tw/04G9JV <== ==> url.epoch.tw/Z4RGq <==

BobbyPal

Прывітанне, я хацеў даведацца Ваш прайс.

RobertSax


ienāktreģistrēties