"Mīlestības Svētki" sasnieguši Baltijas mēroga asinsdonoru rekordu

Liene Jasukeviča, 17.02.2010., 16:17

Aizvadīto studentu "Mīlestības svētku" laikā ziedotais asins daudzums sasniedz 400 litrus, par asinsdonoriem kļuvuši 747 jaunieši, kas līdz šim ir lielākais asinsdonoru skaits Baltijas valstīs vienas akcijas laikā.

Jau ziņots, ka jaunieši "Mīlestības Svētkus" svinēja 11. un 12. februārī. Kopumā svētkos piedalījās 4 500 jaunieši.

"Mīlestības svētki" tika rīkoti ar sociālu mērķi – ziedot asinis, lai palīdzētu nelaimē nonākušajiem. Svētku ietvaros laika posmā no 21. janvāra līdz 9. februārim tika organizētas sešas asinsdonoru dienas, kuru laikā par donoriem vēlējās kļūt vairāk nekā 850 studentu, taču ārstu apskates rezultātā par tādiem kļuva 747. Katrs donors saņēma ne tikai valsts galvoto kompensāciju, bet arī brīvbiļeti uz "Mīlestības Svētku" pasākumu Līvu akvaparkā, kā arī visi donori piedalījās izlozē, kurā varēja vinnēt kādu no Tallink piedāvātajiem astoņiem kruīza ceļojumiem. Ar SEB bankas atbalstu "Mīlestības Svētku" organizēšanai apvienojās Rīgas Tehniskās universitātes, Biznesa augstskolas Turība, Rīgas Stradiņa universitātes un Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas studenti.

"Ar augstskolu studentiem mums jau piecus gadus ir veiksmīga sadarbība. Ceram, ka tā tikpat veiksmīgi turpināsies arī nākamos gadus, jo tieši jaunieši ir ilgtspējīgas asins donoru kustības attīstības pamats. Mēs aicinām studentus būt aktīviem un atsaucīgiem ne tikai šādu svētku akciju laikā, bet arī rast iespējas un laiku ziedot asinis regulāri, lai nodrošinātu slimniekiem ik dienu nepieciešamo asins komponentu daudzumu,"- tā VADC atlases un komplektēšanas daļas vadītāja Irēna Danilāne.

"Ņemot vērā to, ka SEB banka divas reizes gadā organizē donoru dienu, lai aicinātu savus darbiniekus sniegt palīdzību, nododot asinis, vienmēr ar patiesu cieņu pieņemu šīs dienas nozīmīgumu SEB grupā Latvijā, jo veselība ir svarīgākais, kas nosaka mūsu dzīves kvalitāti. Esam ļoti pateicīgi arī tiem jauniešiem, kas šo iniciatīvu Latvijā realizē arī jauniešu vidū," norāda SEB bankas prezidents Ainārs Ozols.

Jau ziņots, ka 11. februāra pasākumos Club Essential un Godvil visus mīlētājus priecēja grupas "Double Faced Eals", "Gain Fast", Jenny May, "TāTāTā", "Otra Puse", DJ Crash, DJ Deros, DJ Mārtiņš Kreilis, DJ Franzo Kolms, DJ Kress u.c. Starp abiem klubiem kursēja bezmaksas partybus. Pasākumu klubos apmeklēja 3 500 jaunieši.

Savukārt, 12. februārī visi asinsdonori devās uz svētku pasākumu "Līvu Akvaparkā", kas tika rīkots īpaši tiem, kuri piepildīja "Mīlestības svētku" projekta mērķi – ziedot asinis nelaimē nonākušajiem. Šo pasākumu apmeklēja gandrīz 1000 jauniešu, kuri baudīja ūdens priekus, dejoja DJ Martin Witless vadībā, baudīja fizioterapeitu studijas "Harmonija" relaksējošās masāžas, kā arī vēroja atraktīvu šovprogrammu.

Svētkus atbalstīja: SHARK ENERGY DRINK, Nacionālais e-dienests Inbox.lv, European Hit Radio, Draugiem.lv, Tallink, 1188, Reval Hotels, Corporate, Double Coffee, E3 projekts, I/C Olimpia, Studentlife.lv, Līvu Akvaparks, Nightlife.lv, Atlants.lv, Riga PARTYBUS, Boomboxera.lv.

Foto no svētkiem: www.milestibassvetki.lv
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Прывітанне, я хацеў даведацца Ваш прайс.

RobertSax

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

Robertunsab

Лето в Мурманске: туры и экскурсии для любителей северной природы мурманск экскурсии летом <a href=murmansk-ecskursii-letom.ru>murmansk-ecskursii-letom.ru</a> .

murmansk_tury_bxoa


ienāktreģistrēties