LSA pulcēs Latvijas studentu līderus Rīgā

Jurita Krūma, 20.07.2010., 10:33

No 13. līdz 22. augustam Latvijas Studentu apvienība (LSA) rīko "Studentu Līderu forumu 2010", kurā jau devīto gadu tiks pulcēti aktīvākie studenti no visas Latvijas. Šogad foruma galvenā tēma ir "Studentu kustības stiprināšana".

"Studentu Līderu forums" ir LSA tradīcija vasaras izskaņā, kas iedibināta 2002. gadā ar mērķi veicināt Latvijas augstskolu studentu pašpārvalžu izaugsmi un organizāciju efektīvu darbību, pārstāvot studējošo tiesības un intereses. Šogad "Studentu Līderu forumam" ir mainīta norises forma, no dažu dienu studentu pašpārvalžu iekšēja semināra pārtopot par atvērtu un piesātinātu 10 dienu programmu trīs ciklos.

Foruma ievadā no 14. līdz 15. augustam norisināsies vērienīgākā studentu simulācijas spēle "Studentu Līderu foruma laboratorija". Divu dienu simulācijas laikā students var aptvert vairākus gadus augstākās izglītības procesu attīstībā un pārbaudīt, kā tieši students pats var ietekmēt šos procesus. Kļūstot par studentu, dekānu vai rektoru, katram simulācijas spēles dalībniekam būs iespēja apgūt augstākās izglītības sistēmas īpatnības, daudzveidīgās funkcijas un darbības mehānismus, kā arī iemācīties stratēģiski domāt, plānot un prognozēt notikumu attīstību. Interesenti aicināti pieteikties foruma mājaslapā www.lf.lsa.lv, kur atrodama pieteikšanās forma. Vietu skaits ierobežots.

Lai nodrošinātu saturīgu diskusiju iespējas par augstākās izglītības aktualitātēm un problēmām, no 16. līdz 19. augustam ikviens interesents aicināts apmeklēt Studentu Atvērto forumu. Četru dienu prezentāciju un diskusiju maratonā tiks pārrunāts, kādas ir studentu iespējas piedalīties AI kvalitātes veidošanā un uzraudzībā, kā īstenot uz studentu vērstu augstāko izglītību, kam vajadzīgs students, kādas ir tā tiesības un pienākumi u.c. Uzrunāt studentus aicināti Valsts prezidents Valdis Zatlers, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, Sorosa fonda Latvija valdes priekšsēdētājs Guntars Catlaks un citi viesi.

Studentu Atvērtajā forumā lielāko Latvijas politisko partiju pārstāvji aicināti veidot diskusiju ar studentiem par to, ko augstākajā izglītībā sagaidīt pēc 10. Saeimas vēlēšanām. Diskusija norisināsies LSA kampaņas "Student, dodies vēlēt!" ietvaros, lai veicinātu studējošo informētību un pilsonisko aktivitāti.

"Studentu Līderu foruma" noslēgumā no 20. Līdz 22.augustam aktīvākie Latvijas augstskolu studējošo pašpārvalžu pārstāvji tiksies trīs dienu seminārā. Seminārs norisināsies ārpus Rīgas, un dalībniekiem būs iespēja dalīties pieredzē, pārstāvot savas augstskolas studentu tiesības un intereses.

Forumu organizē Latvijas Studentu apvienība - studentu organizācija, kas darbojas ar mērķi pārstāvēt Latvijas studentus - gan topošos, gan esošos - un cīnīties par viņu kā nozīmīgas sabiedrības sociālās grupas tiesību un interešu ievērošanu nacionālā un starptautiskā mērogā. Latvijas Studentu apvienības biedri ir visu Latvijas augstskolu studējošo pašpārvaldes un LSA lēmumu un pozīciju pieņemšanā piedalās pašpārvalžu deleģēti studenti.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Прывітанне, я хацеў даведацца Ваш прайс.

RobertSax

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

Robertunsab

Лето в Мурманске: туры и экскурсии для любителей северной природы мурманск экскурсии летом <a href=murmansk-ecskursii-letom.ru>murmansk-ecskursii-letom.ru</a> .

murmansk_tury_bxoa


ienāktreģistrēties