"Eco Lead" pauž gatavību jau janvārī nodarbināt cilvēkus Kalnciemā

"Eco Lead" , 29.12.2015., 15:38

SIA "Eco Lead" valdes priekšsēdētājs Jurijs Harlamovs pauž gatavību jau janvāra sākumā ķerties pie projekta īstenošanas Kalnciema rūpnieciskajā teritorijā. Saskaņā ar "Eco Lead" plāniem, svina rūpnīcas izbūves darbi tiktu paveikti gada laikā, un jau 2017.gadā rūpnīca varētu sākt darbību.

"Eco Lead" Atgādinām, ka SIA "Eco Lead" plānoja jau 2016.gada sākumā Kalnciema rūpnieciskajā zonā (Jelgavas ielā 21) atklāt rūpnīcu, kurā pārstrādātu līdz 15 000 tonnas akumulatoru gadā, saražojot 8 700 tonnu svina. Uzņēmēji šajā projektā plāno ieguldīt 8,5 miljonus eiro. Rūpnīcā plānots nodarbināt 42 darbinieku. Šobrīd, līdz ar ieilgušajiem tiesu darbiem, plānotie termiņi tika pagarināti.

"Mēs plānojam pildīt iepriekš doto solījumu, ka rūpnīcas izbūves un labiekārtošanas darbos tiks nodarbināti vietējie iedzīvotāji. Jā, mēs izraudzīsimies profesionālus būvniekus, taču apgrūtināsim viņus ar prasību izmantot vietējo darba spēku ikvienā pozīcijā, kurā tas būs iespējams," precizē Jurijs Harlamovs.

"Esmu runājies ar vietējiem iedzīvotājiem. Teju ikvienam ir pazīstams kāds, kurš šobrīd Kalnciemā ir bez darba, vai arī saņem nesamērīgi mazu atalgojumu. Neapmierināti ir arī tie, kas ik dienu spiesti doties strādāt uz Rīgu, Jelgavu vai Jūrmalu, jo tad lielu daļu no nopelnītā ir jātērē par ceļu," stāsta Jurijs Harlamovs.

"Iepriekš, uzrunājot iedzīvotājus, solījām, ka arī jaunatklātajā rūpnīcā centīsimies nodarbināt pēc iespējas vairāk vietējos cilvēkus. Dažus speciālistus mums, iespējams, nāksies ievest ne tikai no citas Latvijas pilsētas, bet varbūt pat no ārzemēm, jo Latvijā, diemžēl, trūkst svina pārstrādes speciālisti. Taču mūsu plānos ir nevis cilvēkus pārvadāt no vienas pilsētas uz otru, bet drīzāk īrēt viņiem dzīvokli turpat Kalnciemā, tādējādi papildināt jau tā irstošo cilvēku skaitu Kalnciemā," informē Jurijs Harlamovs.

Jurijs Harlamovs vēl atturas teikt, kā uzņēmums rīkosies gadījumā, ja kāds no Kalnciema iedzīvotājiem tomēr pārsūdzēs Jelgavas Administratīvas rajona tiesas lēmumu pilnībā noraidīt dažu Kalnciema iedzīvotāju iesniegto prasību apturēt Jelgavas novada domes lēmumu par svina rūpnīcas celšanu Kalnciema rūpnieciskajā teritorijā.

Atgādinām, ka Jelgavas Administratīvas rajona tiesa pēc vairāku meneši ilgstošas tiesvedības ir pilnībā noraidījusi Kalnciema iedzīvotāju (Žannas Ņečiporukas, Ivana Ņečiporuka, Gaļinas Bušmanes, Tatjanas Daņilovas, Antoņinas Zelčas, Andreja Tračuma, Aigara Suktera, Sergeja Hramčenko, Valentīnas Amirovas) un Vides aizsardzības kluba prasību atcelt Jelgavas novada domes 2015.gada 28.janvāra lēmuma par nolietotu svina akumulatoru pārstrādes rūpnīcas izveide Kalnciemā.

"Mēs jau tiesvedībā it kā neesam iesaistīti, jo iedzīvotāji tiesājas nevis ar SIA "Eco Lead", bet gan ar Jelgavas novada domi, taču galvenie cietēji esam mēs," norāda Jurijs Harlamovs.

Jurijs Harlamovs jau iepriekš pauda nožēlu, ka saskaņā ar spēkā esošajiem likumiem, apstrīdamā lēmuma darbība tiek apturēta līdz ar pieteikuma iesniegšanu tiesā. "Tas ir neizprotami, ka ikviens cilvēks ar savu vēršanos tiesā var uz nenoteiktu apturēt lēmumu, kurš domē pieņemts nobalsojot tautas ievēlēto priekšstāvju vairākumam. Žēl, ka tos līdzekļus, kurus mēs būtu varējuši novirzīt savai peļņai, arī nodokļiem, prēmijām, kā arī Kalnciemā jau ieplānotajiem sociālajiem projektiem, tagad nāksies novirzīt tiesvedībai un dīkstāves zaudējumu segšanai," marta sākumā žēlojas Jurijs Harlamovs.

"Par Kalnciema drošību esmu pārliecināts! Tāpēc jau mēs ieguldām tik lielu naudu šajā ražotnē, lai tā būtu atbilstoša visiem drošības standartiem. Lielākā daļa no šiem nepieciešamajiem miljoniem ir ieguldījumi nevis ražošanās procesā, bet ekoloģijas vajadzībām, tai skaitā filtri, attīrīšana, specializētās iekārtas," norāda Jurijs Harlamovs.

Jurijs Harlamovs uzskata, kā šāda akumulatorus pārstrādājoša rūpnīcā Latvijā ir ļoti nepieciešama. "Šobrīd oficiāli utilizētos akumulatorus pārstrādā uzņēmumi Lietuvā un Igaunijā, bet tikmēr Latvijā plaukst nelegāla un vidi ļoti apdraudošā "mājas pārstāde", kad akumulatora svins tiek pārkausēts teju vai mājas krāsniņā, bet svina lietņi vēlāk nodoti metāllūžņos. Tur tad neviens nekontrolē ne izmešus, ne to, kur un kā tiek noliets akumulatoros esošais šķidrums," rūpnīcas nepieciešamību Kalnciemā skaidro Jurijs Harlamovs.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties