Druvas vidusskola atklāj pirmo mobilo digitālo klasi Kurzemē

Maija Āboliņa-Tomsone, 02.09.2015., 11:54

Druvas vidusskolā ir atklāta pirmā mobilā digitālā klase Kurzemē. Samsung digitālo klasi, kurā ir 38 planšetdatori un kas tiks izmantota tādos mācību priekšmetos kā matemātika, vēsture, angļu valoda, ģeogrāfija, sports un citi, Druvas vidusskolas skolotāju komanda izcīnīja kā balvu par uzvaru programmā "Samsung Skola nākotnei".

Druvas vidusskolas skolēni izmēģina jaunās planšetes"Jauni planšetdatori ļaus mums ne vien dažādot mācību stundas, bet arī atvieglot skolēnu somas. Piemēram, 8. klases skolēniem jau esam pasūtījuši elektroniskās mācību grāmatas, ko stundu laikā viņi varēs lasīt elektroniskā formātā. Turklāt jauno tehnoloģiju pasaulē ievadām ne vien skolotājus un skolēnus, bet arī viņu vecākus, lai arī viņi iepazīstas ar jauno tehnoloģiju priekšrocībām un uzzina, ko viņu bērni apgūst skolā," stāsta Sergejs Beļkevičs, Saldus novada Druvas vidusskolas direktors.

"Es ļoti priecājos un lepojos ar Druvas vidusskolas sasniegumiem programmā "Samsung Skola nākotnei". Iegūtā balva ir "Samsung" ieguldījums skolēnu mācībās, tāpēc esam priecīgi, ka šogad skola mācību gadu uzsāks ar jaunu tehnisko nodrošinājumu. Šī balva ir gan iespēja, gan izaicinājums skolotājiem, taču Druvas vidusskolas kolektīvs sevi ir pierādījis un čakli strādā, lai uzlabotu skolēnu mācību rezultātus un vidi, tāpēc esmu droša, ka viņiem izdosies viss iecerētais," komentē Saldus novada domes priekšsēdētāja Indra Rassa.

"Skolotājs ne vien iemāca jauniešiem jaunas zināšanas, bet arī iedvesmo jauniem atklājumiem. Mūsu novērojumi liecina, ka 96% "Samsung Skola nākotnei" dalībnieku, ir mainījuši ierasto mācību procesu un ieviesuši tajā daudz jauninājumu. Šīs programmas mērķis ir veicināt pozitīvās pārmaiņas izglītībā un palīdzēt skolotājam kļūt par mūsdienu pārmaiņu līderiem izglītībā. Piecus mēnešus mācījām un iedvesmojām skolotājus pārmaiņām un eksperimentiem, un mēs ļoti lepojamies ar katru no projekta dalībniekiem, jo īpaši ar Druvas vidusskolas komandu, kas guva uzvaru, pateicoties savām ambīcijām un vēlmei ieviest izmaiņas ierastajā kārtībā. Skolas komanda savā izstrādātajā projektā nolēma mainīt vietām skolēnu un skolotāju, un ierastās mācību stundas padarīja "citādas" – tādas, kurās aktīvo lomu spēlē skolēns, un kur skolotājs iedvesmo un atbalsta atrast aizraujošus veidus, kā apgūt jauno. Mēs ceram, ka jauniegūto tehnoloģiju priekšrocības novērtēs visi skolas skolotāji, skolēni un arī viņu vecāki," stāsta Maija Āboliņa – Tomsone, "Samsung skola nākotnei" programmas vadītāja Baltijā.

Druvas vidusskolas skolotāji pārsteidza "Samsung skola nākotnei" žūriju – atzītus izglītības ekspertus – ar savu izstrādāto digitālo pārmaiņu projektu "Aktīvs skolēns atbalstošā, mūsdienīgā vidē". Projekta galvenais mērķis bija palielināt skolēnu iesaisti stundu laikā, vairot radošumu, aktivitāti un vēlmi mācīties. Dalībai Samsung programmā "Samsung Skola nākotnei" kopumā pieteicās 117 Latvijas skolu. Mācībām varēja pieteikties skolu komanda četru cilvēku sastāvā – trīs skolotāji un direktors. Atlasē neatkarīga žūrija noteica 10 motivētākās, pārliecinošākās un radošākās skolu komandas, kas piedalījās apmācībās un finālā cīnījās par uzvaru.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hi, We are a provider of premium databases for companies. I want to know if you need any sort of data for your business? Please respond to this email and let us know what you are looking for. Regards Jannes

Ericka

Скидки на ножи: акции и выгодные покупки в одном клике маникюрные ножницы <a href=wibe-industrial.ru>wibe-industrial.ru</a> .

nozh_bspl

Hola, volia saber el seu preu.

Robertunsab


ienāktreģistrēties