Jauna tipa interaktīvās tāfeles izgudrotāji, dodas pārstāvēt Latviju Eiropas finālā

Jānis Grandāns, 20.07.2010., 06:52

Skolēnu Mācību Uzņēmums (SMU) "Cleverway" (Rīgas Klasiskā ģimnāzija) piedalīsies Eiropas Skolēnu Mācību Uzņēmumu finālā, kur ar vēl 37 komandām sacentīsies par Eiropas labākā Skolēnu Mācību Uzņēmuma titulu.

Fināls norisināsies no šī gada 20. līdz 23. jūlijam, Itālijā, Sardīnijas salas Kaljāri pilsētā. Skolēnu Mācību Uzņēmumu programmu īsteno biznesa izglītības biedrība Junior Achievement - Latvija (JAL) un Valsts aģentūra Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programmas ietvaros, kuru atbalsta ERAF un Eiropas Savienība. Komandas lidojumu uz finālu nodrošina nacionālā lidsabiedrība "airBaltic".

Katru gadu Latvijā Skolēnu Mācību Uzņēmumu programmā piedalās vairāk nekā 1000 skolēnu, lai gūtu pirmās praktiskās iemaņas sava uzņēmuma dibināšanā un vadīšanā. Latvijā šogad nodibināts vairāk nekā 200 Skolēnu Mācību Uzņēmumu visos Latvijas reģionos, no kuriem tieši "Cleverway" izrādījās labākais aprīlī notikušajā Nacionālajā Skolēnu Mācību Uzņēmumu finālā Biznesa augstskolā Turība. Komandas – Maksima Gladkova, Karīnas Morgules un Jevgēnija Tihonova, izgudrojums ir jauna tipa interaktīvā tāfele, kura ar jauniešu projektētā raidītāja palīdzību var pārvērt jebkuru virsmu interaktīvā tāfelē, piedevām, maksā vairākas reizes mazāk nekā līdzīgas ierīces. "Cleverway", pateicoties Skolēnu Mācību Uzņēmumu programmai ir nodibinājuši arī reālu uzņēmumu SIA "Cleverway".

Maksims Gladkovs ("Cleverway" direktors): "Esam nedaudz pārsteigti par to, ka mūsu ideja ir tik ļoti veiksmīgi attīstījusies un mums tiek dota iespēja pārstāvēt Latviju Eiropas finālā, kur ceram gūt atzinību. Sakām lielu paldies Junior Achievement – Latvija par ieguldījumu mūsu izglītošanā un vēlētos aicināt ikvienu, kurš vēl tikai domā, vai ir nepieciešams skolas laikā iegūt uzņēmējdarbības zināšanas, nešaubīties un kopā ar visu skolu iesaistīties Skolēnu Mācību Uzņēmumu programmā, kas ir lieliska iespēja apgūt zināšanas daudz aizraujošākā veidā, un, kā redam pēc mūsu piemēra, iegūtās zināšanas pielietot, dibinot savu uzņēmumu!"

Eiropas SMU finālā dalībniekiem divu dienu garumā būs jāatbild uz jautājumiem, prezentējot savu ideju un stendu Eiropas biznesa elites pārstāvjiem, jāpiedalās padziļinātajās paneļdiskusijās un jāiesniedz sava Skolēnu Mācību Uzņēmuma darbības pārskats.

SMU "Cleverway" sagatavoties dalībai finālā palīdzēja SIA "Biznesa augstskola Turība" un SIA "Hansaworld Latvia" speciālisti, kuri divu mēnešu garumā jauniešiem sniedza nepieciešamās zināšanas prezentējot biznesa ideju. Lidojumu uz Itāliju nodrošina JAL sadarbības partneris – nacionālā lidsabiedrība "airBaltic".

Jānis Vanags ("airBaltic" vecākais komunikāciju viceprezidents): "Mēs esam priecīgi par sadarbību ar Junior Achievement jauniešiem jau otro gadu, jo apzināmies, ka airBaltic piedāvā nevis vienkārši lidojumus, bet gan iespēju iepazīties ar citu valstu pieredzi, kas tikai apliecina gan "airBaltic" sociālo atbildību, gan arī to, ka, ir nepieciešams ieguldīt jauniešos, kuru idejas un degsme ir tik nepieciešamas Latvijas izaugsmei!"
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Прывітанне, я хацеў даведацца Ваш прайс.

RobertSax

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

Robertunsab

Лето в Мурманске: туры и экскурсии для любителей северной природы мурманск экскурсии летом <a href=murmansk-ecskursii-letom.ru>murmansk-ecskursii-letom.ru</a> .

murmansk_tury_bxoa


ienāktreģistrēties