5. martā Latvijā sāksies akcija "Ienāc uz tēju

Inga Šķestere, 04.03.2010., 07:06

No 5. līdz 16. martam "Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi" dažādās Latvijas vietās rīko akciju "Ienāc uz tēju", kuras laikā interesentiem būs iespēja iepazīties ar vietējā kopienā balstītiem daudzveidīgiem pakalpojumiem, piedalīties sarunās par ikvienam cilvēkam būtiskiem jautājumiem un izpausties radošā aktivitātē.

"Ko saprotam ar neatkarīgu dzīvi?", "Kas ir kustība?", "Ko man nozīmē labklājīga dzīve?", "Kas ir atbalsts?", "Kā nodrošināt atbalstu?", ....

Lai dotu iespēju kopīgi atrast atbildes uz šiem un vēl daudziem citiem jautājumiem "Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi" no 5. līdz 16. martam rīko savu pirmo akciju – "Ienāc uz tēju". Ar akcijas palīdzību Kustība vēlas veicināt izpratni par to, ka cilvēks ar funkciju traucējumiem vai invaliditāti nebūt nav slims, tikai kopjams un aprūpējams, bet ir līdztiesīgs sabiedrības loceklis, kuram ir nepieciešams individuāls, vajadzībām atbilstošs atbalsts, lai varētu dzīvot tādu pašu dzīvi, kādu ikviens sabiedrības loceklis uzskata par normālu. Akcija būs kā pirmais solis ilgstoša dialoga izveidē starp cilvēkiem, kuriem ir nepieciešams atbalsts ikdienā, sabiedrību un tiem lēmumu pieņēmējiem, no kuriem ir atkarīga mūsu visu kopīga labklājība.

Akcija dos iespēju iepazīties ar Kustības par neatkarīgu dzīvi idejām, tās biedriem un atbalstītājiem, kā arī paviesoties tajās vietās, kurās ikdienā tiek sniegts atbalsts gan cilvēkiem ar funkciju traucējumiem, gan vecāka gadu gājuma cilvēkiem, gan krīzē nonākušajiem. Akcija "Ienāc uz tēju" desmit dienu laikā atvērs durvis un aicinās ielūkoties dienas centru, krīzes centru, grupu dzīvokļu un citu pakalpojumu ikdienā Rīgā, Siguldā, Cēsīs, Liepājā, Madonā. Ikviens tiks gaidīts pie tases tējas, kur valdīs draudzīgu un reizē nozīmīgu sarunu gaisotne. Vienlaikus tiks dota iespēja izjust kopīgas darbošanās prieku, jo katrā akcijas vietā ir plānota kāda radoša aktivitāte, kas noslēgumā pārtaps kopdarbā.

Akcijas "Ienāc uz tēju" laikā "Kustība par neatkarīgu dzīvi" piedāvās
• domāt, izzināt, saprast un darīt lietas visiem kopā,
• apzināt līdzcilvēku spēku un vajadzības,
• saskatīt iespējas savstarpējam atbalstam.

Akcijas iesildīšanas pasākums notiks jau 6.martā Rīgā, Kalnciema ielas namu tirdziņā no plkst. 11.00 līdz 16.00. Jums būs iespēja tikties ar Kustības biedriem, piedalīties "Jautājumu maratonā" un gūt informāciju par akcijas norises vietām un norises laikiem.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Прывітанне, я хацеў даведацца Ваш прайс.

RobertSax

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

Robertunsab

Лето в Мурманске: туры и экскурсии для любителей северной природы мурманск экскурсии летом <a href=murmansk-ecskursii-letom.ru>murmansk-ecskursii-letom.ru</a> .

murmansk_tury_bxoa


ienāktreģistrēties