Pirmajā sociālā akcija "Mantinieks"

Guntra Lipska, 17.08.2010., 09:00

Mācību grāmatas, zīmuļi, penāļi, klades, burtnīcas un citas skolai nepieciešamas mantas līdz pat 5. septembrim ikviens interesents apmaiņas veidā var iegūt tirdzniecības centra "Domina" organizētajā skolas mantu maiņas vietā "Mantinieks".

Tas īstenots sadarbībā ar Rīgas domes Labklājības departamentu un Latvijas Sarkano Krustu un jau pirmajās darbības stundās guvis lielu iedzīvotāju atsaucību.

Skolas lietu apmaiņas vietas būtība ir sniegt iespēju jau esošajiem un topošajiem skolēniem piepildīt skolas somas - nest uz t/c "Domina" pašiem vairs nevajadzīgas skolas un studiju laika lietas un iemainīt tās pret nepieciešamajām, ko uz "Mantinieku" atgādājuši citi skolēni, viņu vecāki, uzņēmēji, valsts un nevalstiskās organizācijas. Tomēr maiņa nav obligāta, un mantas var arī vienkārši ziedot.

Lai mudinātu cilvēkus pārskatīt savu mantu krājumus un vairs nevajadzīgās lietas ziedot, tādējādi paplašinot mantu izvēles klāstu un palīdzot ietaupīt līdzekļus to saņēmējiem, "Mantinieka" atklāšanas pasākumā piedalījās un skolas lietas ziedoja arī aktrise Zane Vaļicka ar bērniem, TV šova "Latvijas princese" dalībniece Sanita Kubliņa un aktieris Lauris Dzelzītis.

Kopā ar domubiedriem t/c "Domina" "Mantinieku" organizē jau otro gadu, jo nepieciešamība pēc šāda veida palīdzības nav mazinājusies, pat pieaugusi. To apliecina arī Rīgas domes Labklājības departamenta dati - šī gada pirmajos septiņos mēnešos Rīgas Sociālajā dienestā reģistrētas 34 890 trūcīgas personas jeb 15 362 trūcīgas ģimenes (mājsaimniecības), no kurām 6 314 (41%) ir ģimenes ar bērniem. Turklāt, salīdzinot ar 2009. gada datiem, ģimeņu skaits, kurām nepieciešama palīdzība, ir pieaudzis uz pusi.

Pieprasījumu pēcPirmajā sociālā akcija "Mantinieks" šādas akcijas apliecināja arī šī gada "Mantinieka" pirmo darbības stundu rezultāti. Vēl pirms oficiālās skolas lietu apmaiņas vietas atklāšanas rīta stundās tika atnestas jau 92 mācību grāmatas un kancelejas piederumi, kuri lielākoties tika iemainīti.

T/c "Domina" mārketinga un komunikācijas departamenta direktors Damjens Karliers (Damien Carlier) norāda, ka jau patlaban skolas mantu apmaiņas vietā pieejamas lietas dažāda vecuma skolēniem, un aicina ikvienu dalīties ar informāciju par "Mantinieku" arī ar citiem, jo akcija ir lieliska iespēja par minimāliem līdzekļiem pienācīgi sagatavoties jaunajam mācību gadam. Viņa teikto papildina arī Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Inese Švekle: "Aicinu visus aktīvi iesaistīties akcijā "Mantinieks", jo cilvēku sirds darbam nav robežu, tādēļ palīdzēsim cits citam sagatavoties skolai!"

Mantas, kas akcijas laikā būs palikušas pāri, pēc 5. septembra tiks nodotas Latvijas Sarkanā Krusta rīcībā, kas tās tālāk nogādās skolām, bērnu namiem, kā arī ģimenēm, kurās trūkst līdzekļu, lai pilnvērtīgi pašu spēkiem sagatavotos skolai.

"Akciju ar mācību grāmatu un skolas lietu maiņu Latvijas Sarkanais Krusts Rīgā rīko jau vairākus gadus, tādēļ esam pārliecinājušies par tās nozīmīgumu. Katru gadu par apmaiņas punktā atrastajām grāmatām un kancelejas piederumiem priecājas vairāki simti bērnu - tā ir laba motivācija šo tradīciju turpināt un aicināt arī citus iesaistīties," saka Ketija Tālberga, Latvijas Sarkanā Krusta Rīgas Centra komitejas izpilddirektore.

Pastāsti arī Tu par "Mantinieku" citiem, tādējādi vēl kādam skolēnam radot iespēju iegūt nepieciešamās skolas mantas un sagatavoties jauno zinību apgūšanai!

 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hi, ego volo scire vestri pretium.

Robertunsab

Hi, Are you seeking a top-notch domain name for your business ? Perhaps this one fits the bill for you? buyviagra.today Could you inform me if you have any interest? Thank you and have a great day, Fausto

Fausto

Hello, I'm in need of assistance regarding an issue on the site, could you please help me?

Stefan Fullerton


ienāktreģistrēties