Studijas ārzemēs bez maksas!

Sandra Umbrovska, 23.10.2011., 10:33

Studējot ārzemēs jaunieši iegūst ne tikai starptautiska līmeņa augstākas izglītības diplomu, ieguvums ir krietni lielāks. Tā ir pieredze, patstāvība, jauna valoda un jauni draugi.

Studijas Dānijā

Jaunieši iemācās arī kultūru atšķirības, redz sevi un savas valsts kultūru citā kontekstā, esot jaunā vidē un studējot kopā ar dažādu valstu jauniešiem. Tas viss ir nenovērtējams ieguvums ceļā uz veiksmīgu karjeras sākumu pašmāju vai starptautiskā uzņēmumā. Topošais darba devējs redzot Tavā CV studiju pieredzi ārzemēs, noteikti noliks Tavu pieteikumu kaudzītē pie potenciālajiem pretendentiem, jo tituls – International Bachelor`s Degree – ietver ne tikai 3,5 studiju gadus augstskolā, bet arī visu iepriekš minēto.

Turklāt studijas ārvalstīs ir pirmais lielais solis pretī patstāvībai – pašam būs gan jāmazgā veļa, gan jātais ēst, pēc pirmā mēneša Tu sāksi ilgoties pēc mammas, kā nekad agrāk! Zinām to! We’ve been there, we’ve done that!

Ja tomēr esi gatavs izaicinājuma, tad lasi tālāk!

Sāc ar jautājumu – ko Tu vēlies studēt, nevis kur!

Studijas Dānijā

Study Start nu jau 6 gadus konsultē un palīdz latviešu jauniešiem veiksmīgi iestāties Dānijas augstskolās. Mēs palīdzam noformēt pieteikumu un uzrakstīt labu motivācijas vēstuli, kas augstskolai liks izvēlēties tieši Tevi. Angļu valodas zināšanām ir jābūt labā līmenī (kārtīgs 7-nieks), bet tas nav noteicošais, kam augstskolas pievērš uzmanību izskatot pieteikumus. Mēs zinām, ko augstskolas meklē pretendentos – tā ir motivācija studēt, interese par izvēlēto studiju virzienu un gatavība doties studēt uz ārzemēm! Angļu valodu var uzlabot un pieslīpēt arī studiju laikā, bet, ja nav motivācijas un intereses par izvēlēto studiju programmu, tad nebūs arī laba rezultāta. Tas ir arī tieši tas, ar ko Tev vajag sākt, domājot par studijām ārzemēs (vai Latvijā). Sāc ar jautājumu sev – kas Tevi interesē un ko Tu vēlies darīt pēc 5 gadiem, kādā amatā Tu sevi redzi, kas Tev dos prieku no rīta celties un iet uz darbu! Atbildes uz šiem jautājumiem, Tev palīdzēs izvēlēties īsto studiju virzienu.

Zinot, kādu darbu Tu nākotnē vēlies strādāt, mēs Tev palīdzēsim atrast piemērotāko studiju programmu, pastāstot tuvāk par katru programmu, ko tā ietver, kādus priekšmetus tajā māca, kādas darba iespējas piedāvā pēc studijām, lai ļautu Tev izvēlēties vai tas ir tas, ko Tu vēlies.

Dānijas augstskolas pat ir izveidojušas statistikas datus, kur ir redzamas nākotnes pieprasītākās specialitātes Dānijā un pasaulē, kā arī jomas, kurās ir un tuvākajos gados būs īpaši liela konkurence uz darba vietām, kas Tev ļaus izvēlēties visatbilstošāko studiju programmu. Šos datus Tu vari saņemt rakstot mums uz info@studystart.lv. Study Start konsultācijas un palīdzība iestājoties augstskolās ir bez maksas, tādēļ raksti mums un jautā visu neskaidro droši, mēs ar prieku Tev atbildēsim!

Bijušo studentu iespaidi

Ja Tu plāno veidot karjeru starptautiskā uzņēmumā vai pats reiz sākt savu biznesu, tad studijas ārzemēs neapšaubāmi ir labākā izvēle. Study Start Tev piedāvā vienu no izdevīgākajiem studiju piedāvājumiem, proti studēt bez maksas Dānijā. Zemāk mēs pastāstīsim, kādēļ tieši Dānijā. Mēs (liela daļa Study Start konsultantu) paši reiz esam beiguši studijas Dānijā un tagad konsultējam un iesakām to arī citiem jauniešiem. Mēs ne tikai sniedzam konsultācijas par iestāšanos, bet labprāt pastāstam kādi mums pašiem bija iespaidi studējot un dzīvojot Dānijā. Study Start konsultante Sandra šobrīd arī dzīvo Dānijā, un Tev labprāt pastāstīs par Dāniju, dzīvošanas iespējām katrā pilsētā, izmaksām, kā arī atšķirībām studējot Dānijā un Latvijas augstskolā (Sandra gadu studēja LU).

Kāpēc Study Start?

Pēdējo gadu laikā ar Study Start palīdzību Dānijas augstskolās ir veiksmīgi iestājušies vairāk nekā 400 jaunieši no Latvijas. Katru gadu interese par studijām Dānijā ievērojami pieaug, jo arvien vairāk un vairāk jaunieši apzinās iespēju iegūt starptautiska līmeņa augstāko izglītību bez maksas un izvēlas studēt tieši Dānijā. Study Start mērķis ir palīdzēt jauniešiem veiksmīgi iestāties izvēlētajās augstskolās un piepildīt sapni par studijām ārzemēs!

Study Start ir bez maksas

Study Start sniegtās konsultācijas un palīdzība iestāšanās procesā ir bez maksas. Mēs palīdzam pieteikties izvēlētajām studiju programmām, nokārtot formalitātes, kas nepieciešamas braucot studēt uz Dāniju, kā arī ar prieku atbildam un sniedzam padomus par dzīvošanu, izmaksām un studijām Dānijā, tādēļ raksti mums un jautā droši uz info@studystart.lv.

Uzņemšana bez TOEFL un IELTS

Vai Tu zināji, ka stājoties augstskolās nav obligāti nepieciešami starptautiski atzītie angļu valodas testi (TOEFL, IELTS)? Stājoties caur Study Start tie nav obligāta prasība. Study Start saviem pretendentiem organizē līdzvērtīgu angļu valodas testu, kas der stājoties visas mūsu sadarbības augstskolās. Testa cena ir 15 LVL, kas ir arī vienīgās izmaksas saistībā ar iestāšanos augstskolās. Plašāk par testu lasi te: Study Start tests.

Kāpēc Dānijā?

Kvalitāte

Dānijas mūsdienīgās mācību metodes un izglītības sistēma, ir balstīta uz mūsdienu aktuālajām darba tirgus prasībām. Katru gadu tiek piedāvātas jaunas studiju programmas balstoties uz speciālistu pieprasījumu tuvākajos gados. Tas, Tev kā studentam, dod arī garantiju, ka Tava specialitāte būs pieprasīta tad, kad Tu beigsi studijas.

Ik gadu Dānijas augstskolas piesaista vairāk kā 9 tūkstoši studētgribētājus no visas pasaules, tai skaitā vairāki simti jauniešu no Latvijas. Mēs ceram, ka nākamgad arī Tu būsi viens no viņiem!

Studijas ir bez maksas

Visas Study Start piedāvātās studiju programmas Latvijas pilsoņiem un pastāvīgajiem iedzīvotājiem ir bez maksas. Šī iespēja – mums studēt bez maksas – ir pavisam nesen, tādēļ mēs vēlamais, lai vairāk un vairāk jauniešu izmanto šo iespēju. Likumi mainās ir gadu, kas zin, ko lems nākamgad, tādēļ jāizmanto iespēja, kamēr tā ir!

Darba iespējas Dānijā

Studijas Dānijā

Studenti studējot sevi parasti nodrošina strādājot dažādus brīvā laika darbus Dānijā. Tā ir lieliska iespēja segt savus dzīvošanas izdevumus un nebūt atkarīgam no vecāku atbalsta vai ņemot kredītu. Studenti parasti strādā viesnīcās, restorānos, fabrikās un citos uzņēmumos, kur nav nepieciešamas dāņu valodas zināšanas. Meitenes var strādāt dāņu ģimenēs par bērnu auklītēm, kas dod iespēju ietaupīt arī uz ēšanas un dzīvokļa izdevumiem, jo bieži dzīvo ģimenēs uz vietas.

Lai atrast darbu studentam pašam ir aktīvi tas jāmeklē, mēs sniedzam padomus kur un kā meklēt, arī augstskolas parasti palīdz saviem ārzemju studentiem atrast darbus.

Dānijā darba algas ir krietni augstākas nekā Latvijā. Piemēram strādājot restorānos par palīgu jaunieši saņem apmēram 12 Ls stundā, viesnīcās strādājot samaksa ir pat 15 Ls stundā. Minimālā samaksa par jebkuru darbu ir ap 10 Ls stundā, kas studentiem dod lielisku iespēju sev nopelnīt naudu dzīvošanai. Interesanti, ka pat dāņu jaunieši strādā paralēli studijām, pat saņemot valsts finansētu stipendiju (visi, neatkarīgi no atzīmēm – laimīgie!).

Mēs gan neiesakām studentiem strādāt vairāk kā 15 stundas nedēļā, to var darīt brīvlaikos un vasaras mēnešos, kad nav studijas.

Biežāk uzdotie jautājumi par studijām Dānijā!

Vai ir jāzina dāņu valoda, lai studētu Dānijā?

Nē, Tev ir jāzina angļu valoda labā līmenī, lai Tu brīvi vari runāt, lasīt un rakstīt angļu valodā. Tavām angļu valodas zināšanām nav jābūt izcilām, jo studiju mērķis ir arī pilnveidot valodas zināšanas. Studenti, kas vēl brīvi nerunā angliski var iet pirmo mēnesi (vai pirms studiju sākuma) augstskolu piedāvātajos angļu valodas kursos.

 

Vai Dānijā ir dārga dzīvošana?

Studijas Dānijā

Daudz mūsu student ir teikuši, ka, ja būtu studējuši Latvijā izmaksas būtu līdzvērtīgas. It sevišķi, ja pierēķina vēl izdevumus par studiju maksu, kas ir Latvijas augstskolās. Daudzi jaunieši naudu, ko būtu maksājusi par studijām Latvijā, izmanto, lai segtu dzīvošanas izmaksas pirmajos mēnešos, līdz atrod studiju darbu Dānijā, pēc tam jau students pats var segt dzīvošanu (samaksa par apm. 15 stundu darbu nedēļā ir apm. 550 LVL.)

Vidējie izdevumi mēnesī aptaujājot mūs studentus ir ap 350 LVL – tajos ir izdevumi par dzīvokli, ēšanu un sabiedrisko transport (ja nepieciešams).

Vai pēc studijām es varēšu iegūt darbu?

Iegūta starptautiska izglītība ārzemēs, Tavas izredzes noteikt palielina, kad darba devējam būs jāizvēlas starp citiem pretendentiem, kam nav ne pieredzes dzīvojot, ne studējot ārzemēs. Tituls – International Bachelor`s Degree – ietver ne tikai 3,5 studiju gadus augstskolā, bet arī pieredzi dzīvojot ārzemēs, patstāvību, labas angļu valodas zināšanas un zināšanas par citām kultūrām.

Vai studējot Dānijā es varu arī strādā?

Jā, un mēs to pat iesakām darīt. Strādājot Tev būs gan iespēja segt savus dzīvošanas izdevumus, gan būt ciešākā kontaktā ar dāņiem, iepazīt viņu kultūru un iemācīties valodu.

Cik labi ir jāzina angļu valoda, lai studētu Dānijā?

Skaties atbildi uz pirmo jautājumu!

Cik stundas dienā notiek lekcijas?

Tas ir ļoti atkarīgs no studiju programmas un semestra. Ir periodi, kad studijas ir daudz, no 8:00 rītā līdz 15:00 dienā, un ir mēneši, kad vairāk ir projekti un grupu darbi, kad lekcijas ir mazāk. Kā arī bieži vien vismaz viena darbadiena nedēļā ir brīva, paredzēta lekciju atkārtošanai mājās un lasīšanai. Šo dienu daudz student izmanto, lai strādātu, tas ir atkarīgs no studenta paša, kā viņš šo dienu izmanto. Intensīvajos periodos ir pilna nedēļa, kad lekcijas ir no agra rīta līdz pēcpusdienai.

Cik man ir jāmaksā, lai pieteiktos studijām?

Study Start ir tā labā lieta, ka pieteikšanos nav jāmaksā nekas. Mēs pat vienojoties ar mūsu sadarbības augstskolām nepieprasām pat dārgos angļu valodas testus (IELTS un TOEFL), kas parasti ir obligāti un maksā vairāk par 100 LVL. Vienīgās izmaksas, ar ko Tev ir jārēķinās, ir par Study Start angļu valodas testu, kas maksā 15 LVL. Par testu lasi plašāk te: Study Start angļu valodas tests.

Cik augstskolās es var vienlaicīgi pieteikties?

Tu vari stāties vienlaicīgi tik augstskolās cik vēlies! Bet parasti pietiek, ja Tu izvēlies 2 vai 3 augstskolas. Parasti, ja Tu veiksmīgi nokārto angļu valodas testu, tad Tu vari tikt uzņemts visās augstskolās, iemesls, kādēļ Tu netiec uzņemts ir brīvo vietu trūkums. Uz atsevišķām programmām konkurence ir lielāka, tādēļ tur ātri vien visas studiju vietas ir pilnas. Tādēļ mēs iesakām pieteikties pēc iespējas ātrāk, nevis gaidīt jūliju, kad Tu beidz vidusskolu. Pieteikšanās notiek līdz 1. jūlijam, vai kamēr visas brīvās vietas ir aizņemtas.

Kad var pieteikties?

Pieteikties Tu vari tiklīdz tu mācies 12. klasē, ja Tu iesniedz pieteikumu pirms pirmā semestra beigām, tad Tev ir jāuzrāda 11. klases gada liecība, bet, ja Tu piesakies pēc 1. semestra, tad jāuzrāda ir 12. klases 1. semestra liecība.

Augstskolu studentiem ir jāiesniedz pēdējais atzīmju izraksts no augstskolas. Ja vidusskolu Tu esi beidzi jau labu laiku atpakaļ, tad jāuzrāda ir vidusskolas beigu liecība.

Vai ir kāds vecuma ierobežojums?

Studijām Dānijā nav vecuma ierobežojuma.

Vai es varu braukt ar savu ģimeni?

Jā, to protams var darīt. Studentiem, kas brauc ar savu ģimene (domāts ar bērnien, nevis savu mammu un tēti) nav jāstāv rindā uz studiju dzīvokļiem, tie tiek piešķirti ārpus kārtas.

Vai es varu saņemt stipendiju?

Dānijā diemžēl stipendijas piešķir pašiem dāņu studentiem. Dānijas stipendijas ārzemju studenti var saņemt uz īpašiem noteikumiem – jābūt oficiāli nostrādātiem vismaz 2 gadiem Dānijā vai jābūt nodzīvotiem 5 gadiem Dānijā.

-

Nu ko, ceru, ka vidusskolā esi labi mācījies angļu valodu, jo tā Tev būs vajadzīga ne tikai studijām ārzemēs, bet visai turpmākajai karjerai.

Atnāc uz tikšanos ar mums 5. novembrī Rīgā, plkst 14:00 viesnīca Avalon, Kalēju iela 70 un tiecies ar mums, klātienē. Uzdod jautājumus par studijām, dzīvošanu un izmaksām studentei Dānijā Sandrai un noklausies informatīvu lekciju, ko sniegs augstskolas lektors Steen.

Uz tikšanos!


3 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Klinta (fake-klinta@inbox.lv), 19.04.2012. 19:35:35 (ip:78.84.137.168)
Komentāra reitings: 0

VAI IR IESPĒJAMS DĀNIJĀ MĀCĪTIES VALODAS, PIEMĀRAM IESTĀTIES KĀDĀ FILOLOĢIJAS FAKULTĀTĒ LATVIEŠU STUDENTAM?

Gemini (biji@inbox.lv), 15.10.2012. 10:33:06 (ip:78.84.76.188)
Komentāra reitings: 0

Labdien,
Man rodas jautājums. Kādas ir uzņemšanas prasības? Kādi mācību priekšmeti ir paši svarīgākie, lai tiktu uzņemts vienā no dāņu augstskolām? Vai katrai augstskolai ir savas uzņemšanas prasības? Piemēram, vēlos studēt ''sporta vadību''- Sports Management. Pieņemsim, jāmācas 4reizes nedēļā no 8.00 - 15.00 ( pēc tam, protams,atkarīgs no brīvā laika- uzskatu ka tie būtu mājasdarbi,gatavošanās semināriem,dažādi praktiskie darbi)
Tātad rodas jautājums, vai studentam tik tiešām ir iespējams apvienot visu+ vēl darbs(15 stundas nedēļā- un vai dāņi ir tik laipni, ka viņi dos mums strādāt tikai 15hours nedēļā un par to vēl būs mums gatavi maksāt, jo darba laiks ir ļoti mazs, un uzskatu, ka viņiem izdevīgāk būtu pieņemt darba vienkāršu cilvēku, kurš strādās (8/9 stundas dienā, nevis ņemt aizņemto studentu, kurš strādās minimālās darba stundas)
Studentiem pēc augstskolu absolvēšanas būs garantēts darbs, piemēram, man ļoti patīk ''Sports management'' esmu ļoti aktīvs jauneklis, kurš vēlas izmantot iespēju mācīties arzemēs t.i Dānijā, nevis sķiest savu laiku Latvijā. (Piebilde- esmu absolvējis vidusskoli pirms 3 gadiem, tas būtu liels mīnuss? 22 vecs jauneklis, kurš vēlas sākt dzīvo no jauna, citā valstī. Par valodu neuztraucies, ātri var iemācities, jo ir pamatzināšanas.
Lūdzu izvērtējiet manus argumentus :)

Ar cieņu,
Jānis

Information (sapped12@inbox.lv), 15.10.2012. 10:47:50 (ip:78.84.76.188)
Komentāra reitings: 0

Bet, ko darīt ja matemātika bija tikai 3, bet D līmenis eksāmenā( ko viņi vērtē, tikai sekmes vai ari eksāmenus?) Itkā D level izklauses labāk nekā pliks 3, Angļu valoda man ir labs 7, un citos priekšmetos arī ļoti labas sekmes, vidējā atzīme 7,4. Vēlos stūdēt Dānijā, ko viņi vērtē tikai atzīmes vai arī to Testu, to ko jūs mums piedāvājat, ja es nolikšu ļoti labi to testu, man būs iespēja studēt Dānijā, vēlos ari studēt kaut ko, kas saistās ar Sportu:)
Un vēl, kāda naudas summa ir nepieciešama pašam sākumam? Jo jāsamaksā īres maksa, uz cik mēnešiem to prasa, vai ir iespēja dzīvot kojās, un kā ar tiem darbiem?

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hi, Are you seeking a top-notch domain name for your business ? Perhaps this one fits the bill for you? buyviagra.today Could you inform me if you have any interest? Thank you and have a great day, Fausto

Fausto

Hello, I'm in need of assistance regarding an issue on the site, could you please help me?

Stefan Fullerton

Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax


ienāktreģistrēties