Seminārs par studiju programmu akreditāciju procesu un studentu iesaisti tajā

Jurita Krūma, 18.10.2010., 12:34

Līdz 3. novembrim studenti, kuriem rūp izglītības kvalitāte, aicināti apmeklēt semināru par studiju programmu akreditāciju procesu un studentu iesaisti tajā.

Seminārs noritēs 6. novembrī Eiropas Savienības mājā (Aspazijas bulvāris 28). Seminārs organizē Latvijas Studentu apvienība (LSA) ikgadējā semināru cikla "Dzirdi. Domā. Dari!" ietvaros.

Ikviena vidusskolas absolventa vēlme ir studēt augstskolā, kura piedāvā kvalitatīvu izglītību. Pirms izvēlēties studiju vietu, topošie studenti pievērš uzmanību, vai tajā piedāvātās programmas ir akreditētas vai licencētas, kas nozīmē – programma ir kvalitatīva un studēšanai derīga.

Studiju programmu vērtēšanu jeb akreditācijas organizē Augstākās izglītības kvalitātes novērtēšanas centrs (AIKNC). Tiek iesaistīti nozaru eksperti, kā arī novērotāji - darba devēji un studenti, kuri izvērtē programmas vājās un stiprās puses, sniegt ieteikumus u.c.

Līdz 3. novembrim aizpildot elektronisko anketu, kas pieejama www.lsa.lv, studentiem ir iespēja pieteikties īpaši izveidotas studiju programmas akreditācijas procesa izspēlei. Viesosies pārstāvji no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM), AIKNC un Augstākās izglītības programmu akreditācijas komisijas (AIPAK).

Papildus semināra ietvaros tiks prezentētas lekcijas par to, kāda ir ārējās kvalitātes vērtēšanas struktūra Latvijā, programmas akreditācijas process no A līdz Z, kā arī nianses, kam jāpievērš uzmanība dažāda līmeņa (bakalaura, maģistra) studiju programmu akreditācijā, kāda ir studentu pārstāvja atbildība akreditācijas procesā u.c.

Neformālā gaisotnē kā studenti, tā pasniedzēji varēs dalīties pieredzē ar kurioziem, ieteikumiem par akreditāciju norisi.

Semināra dalībnieki tiks apbalvoti ar īpašu AIKNC diplomu par teorētiskās daļas un simulācijas spēles apguvi, kā arī ikvienam būs garantēta iespēja piedalīties akreditācijā kā novērotāja palīgam.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hi, Are you seeking a top-notch domain name for your business ? Perhaps this one fits the bill for you? buyviagra.today Could you inform me if you have any interest? Thank you and have a great day, Fausto

Fausto

Hello, I'm in need of assistance regarding an issue on the site, could you please help me?

Stefan Fullerton

Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax


ienāktreģistrēties