Sākas pieteikšanās LU Fonda mecenātu stipendijām

Laine Dobulāne, 02.09.2010., 10:59

Sākusies pieteikšanās Latvijas Universitātes (LU) Fonda mecenātu stipendijām 2010./2011.akadēmiskajam gadam.

Studentiem ir iespējams pieteikties trīs stipendiju programmās, kas paredzētas gan Latvijas Universitātes, gan citu augstskolu spējīgākajiem un motivētākajiem studentiem.

Vienas stipendijas apjoms ir līdz 1 800 latiem gadā. Pieteikties stipendijai iespējams līdz 14.oktobrim, aizpildot anketu internetā LU Fonda mājas lapā www.fonds.lv. Pieteikšanās internetā norisināsies otro gadu, atvieglojot pieteikšanās procedūru.

Šajā akadēmiskajā gadā LU Fonds piedāvā šādas stipendiju programmas:

• LU dižmecenāta Kristapa Morberga stipendijas – izcilniekiem (sākot no 7,5 ballēm), sabiedriski aktīviem un motivētiem studentiem.
• Jauno pētnieku stipendijas dažādu zinātņu nozaru un fakultāšu studentiem – humanitāro, sociālo un eksakto zinātņu nozaru studentiem.
• Korporāciju un mūža organizāciju stipendijas (Armīna Rūša piemiņas stipendija, "Lettonia" stipendija).

Kristapa Morberga stipendijas piešķirs par kopējo apjomu 38 600 latu LU un Rīgas Tehnikās universitātes studentiem, šogad pirmo reizi arī Daugavpils Universitātes studentam.

Jauno pētnieku stipendiju humanitāro zinātņu blokā studentiem iespējams pieteikties Ernesta Felsberga piemiņas stipendijai, ko finansē mecenāts Guntis Bērziņš, kā arī Modra K.Gulbja piemiņas stipendijai, kas atbalsta centīgus LU Teoloģijas fakultātes studentus. Šogad Teoloģijas fakultātes studenti var pieteikties vēl divām jaunām stipendijām - Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas ārpus Latvijas Rītdienas fonda stipendijai un "Ad verbum" stipendijai.

Alfrēda Bīlmaņa piemiņas stipendiju finansē mecenāts Ceronis Bīlmanis, un tās mērķis ir veicināt studējošo interesi par analītisko žurnālistiku, atbalstot spējīgus un studentus, kas seko līdzi Latvijas valsts attīstības politiskajiem un ekonomiskajiem procesiem.

Šogad Medicīnas fakultātes studenti pirmo reizi var pieteikties Jāņa Priedkalna Medicīnas zinātņu pētniecības fonda stipendijai neiroloģijas pētījumu veikšanai.

Eksakto zinātņu nozares studenti var pretendēt uz AS "Sidrabe" finansēto Cietvielu fizikas stipendiju, SIA "Tilde" atbalstīto Datorikas stipendiju un Kārļa Kaufmaņa piemiņas stipendiju astronomijas studentiem.

2010./2011.akadēmiskajam gadā, piemērojoties Eiropas universitāšu praksei, nolemts piemērot šādu rekomendāciju iesniegšanas veidu - rekomendāciju sniedzējiem jāiesniedz elektroniski, adresējot parakstītu un ieskanētu dokumentu uz LU Fonda e-pastu: fonds@fonds.lv līdz pieteikumu pēdējās pieņemšanas dienas plkst. 24.00. vai iesniedzot parakstītu oriģinālu slēgtā aploksnē LU Studentu Servisā, Raiņa bulvārī 19 (125.telpā līdz pieteikumu pieņemšanas gala termiņa 14.oktobra plkst.17.00).

LU Fonda mecenātu stipendijām aicināti pieteikties LU studenti, sākot ar bakalaura studiju programmas 2.kursu un maģistrantūras studenti, kas ir centīgi mācībās vai labākie konkrētajā zinātņu nozarē, aktīvi sabiedriskajā dzīvē. Piešķirot stipendiju, komisija var ņemt vērā pretendenta nepieciešamību pēc papildu finanšu līdzekļiem studiju procesa pilnvērtīgākai nodrošināšanai.

Uz Armīna Rūša piemiņas stipendiju var pieteikties arī citu augstskolu studenti – Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes, Rīgas Ekonomikas augstskolas un Juridiskās augstskolas studenti.

Par LU Fondu
Nodibinājums "LU Fonds" darbojas kopš 2004.gada un ir respektabla mecenātisma organizācija, kura rūpējas par izciliem, centīgiem (arī ar nepietiekamu materiālo nodrošinājumu) studentiem, pedagogiem, zinātniekiem un izglītības, zinātnes un kultūras darbiniekiem sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Прывітанне, я хацеў даведацца Ваш прайс.

RobertSax

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

Robertunsab

Лето в Мурманске: туры и экскурсии для любителей северной природы мурманск экскурсии летом <a href=murmansk-ecskursii-letom.ru>murmansk-ecskursii-letom.ru</a> .

murmansk_tury_bxoa


ienāktreģistrēties