Maģistrantiem prognozē lielākas izredzes darba tirgū

Ilze Gabrāne, 05.07.2010., 11:36

Šogad Rīgas Juridiskās augstskolas maģistru studiju programmu absolventu vidū ir 30% ārvalstu studenti. Kā norāda Rīgas Juridiskās augstskolas rektors Džordžs Ulrihs (George Ulrich), līdz ar saspīlēto situāciju darba tirgū, maģistra izglītības nozīme darba devēju vērtējumā būtiski palielinās.

Turpina Džordžs Ulrihs (George Ulrich) Rīgas Juridiskās augstskolas rektors: "Ņemot vērā piesātināto darba tirgu, amatu kandidātu savstarpējā konkurence ir salīdzinoši lielāka, nekā tas bija ekonomikas augšupejas laikā. Kopumā tā vērtējama kā pozitīva tendence, jo palielina gan izglītības kvalitāti, gan arī pašu pretendentu uz amata vakancēm vēlēšanos būt labākajiem. Maģistra izglītība kļūst kā nozīmīgs pamatkritērijs darbinieku atlasē, jo liecina par personas profesionālo orientāciju un kvalifikāciju."

Tendenci jauniešus orientēt uz maģistrantūras studijām nosaka ne tikai situācija darba tirgū, bet arī izmaiņas augstākās izglītības sistēmā. Līdz ar Boloņas modeļa ieviešanu, kas paredz trīs bakalaura un divu maģistra studiju gadus, jaunieši tiek virzīti apgūt pilnu augstākās izglītības ciklu, kas kopējo profesionalitātes latiņu tikai ceļ.

"Augstskolu izaicinājums ir nodrošināt kvalitatīvu augstāko izglītību, lai jauniešiem būtu motivācija un pārliecība, ka, turpinot studijas maģistrantūrā, turklāt tepat Latvijā, nevis dodoties uz ārvalstīm, viņi cels savu profesionalitāti. Kvalitatīvu maģistra studiju absolvēšanai ir jākļūst par jaunā speciālista profesionalitātes apliecinājumu. Mūsu augstskola mērķtiecīgi nodrošina starptautiska līmeņa studijas, pie Latvijas un ārvalstu nozares ekspertiem, ko katru gadu izvēlas apgūt arī studenti no ārvalstīm," skaidro Dž.Ulrihs.

Rīgas Juridisko augstskolu šogad absolvē maģistranti no ASV, Austrālijas, Gruzijas, Kirgizstānas, Krievijas, Kosovas un Uzbekistānas. Rīgas Juridiskās augstskolas studentu izvēli par labu maģistra studijām virza mērķtiecīga profesionālās izaugsmes sekmēšana. Rīgas Juridiskās augstskolas absolventi veido veiksmīgu karjeru valsts un privātajā sfērā – juridiskajos birojos, tiesās, bankās, ministrijās un parlamentos – gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Rīgas Juridiskās augstskolas studenti ieguvuši diplomus maģistra studiju programmā "Starptautiskās un Eiropas tiesības", kā arī jau otro gadu maģistra diplomu saņēma "Tiesības un finanses" un "Jurists lingvists" programmu absolventi. Šogad programmu "Starptautiskās un Eiropas tiesības" ar izcilību beidza divi studenti, savukārt ar atzinību – 6 studenti. Programmu "Tiesības un finanses" ar izcilību pabeidza viena studente un atzinību saņēma divi studenti. Arī programmu "Jurists lingvists" ar izcilību pabeidza viens students, bet atzinību saņēma divi.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Прывітанне, я хацеў даведацца Ваш прайс.

RobertSax

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

Robertunsab

Лето в Мурманске: туры и экскурсии для любителей северной природы мурманск экскурсии летом <a href=murmansk-ecskursii-letom.ru>murmansk-ecskursii-letom.ru</a> .

murmansk_tury_bxoa


ienāktreģistrēties