Roberta Boša stipendija kultūras menedžmenta praksei Vācijā

Elvīra Ignatova, 01.02.2011., 08:13

Kultūras menedžeriem no Viduseiropas, Austrumeiropas un Dienvidaustrumeiropas lieliska iespēja pieteikties Roberta Boša stipendijai 13 mēnešu ilgai radošai praksei kādā no Vācijas kultūras institūcijām.

Roberta Boša stipendija kultūras menedžmenta praksei VācijāRoberta Boša fonds aicina kultūras menedžerus ar vācu valodas zināšanām no dažādiem Eiropas reģioniem (t.sk. Latvijas) pieteikties stipendijai 13 mēnešu radošai praksei kādā no Vācijas kultūras institūcijām. Programmas mērķis ir iepazīstināt Vācijas sabiedrību ar Eiropas kultūras daudzveidību, stiprināt starptautisko sadarbību un tīklošanos un sniegt profesionālu atbalstu jauniem kultūras menedžeriem starptautiskām aktivitātēm nākotnē.

Programma sākas 2010.gada 1.oktobrī un ilgst 13 mēnešus. Programma ietver radošu praksi stipendiāta pieredzei un interesēm atbilstošā organizācijā kādā no Vācijas pilsētām (izņemot Berlīni). Uzņēmējorganizācija Vācijā nodrošina stipendiātu ar darba vietu un piedāvā savus resursus un starptautisko pieredzi stipendiāta iniciēta projekta īstenošanai. Programmas būtiska sastāvdaļa ir izglītojoši semināri kultūras menedžmenta jomā: projektu plānošana, sabiedriskās attiecības, finanšu un sponsoru piesaistīšana, projektu pieteikumu izstrāde un kultūras mārketings.

Prasības kandidātiem:

- pašreizējā dzīves vieta ir kāda no Viduseiropas, Austrumeiropas vai Dienvidaustrumeiropas valstīm;
- pieredze kultūras menedžmentā;
- kontakti un zināšanas par laikmetīgās kultūras un mākslas procesiem savā valstī;
- labas vācu valodas zināšanas;
- augstskolas diploms;
- spēja patstāvīgi plānot un organizēt savu darbu.

Roberta Boša fonds nodrošina:
- ikmēneša stipendiju 1000 eiro apmērā;
- ceļa izdevumus uz Vāciju un uz semināra norišu vietām Vācijā;
- veselības un negadījumu apdrošināšanu;
- regulārus bezmaksas izglītojošus seminārus sākot ar 2010.gada oktobri papildus praksei kultūras institūcijā;
- informāciju par citām Roberta Boša fonda programmām un kontaktus ar Vācijas ārpolitikas pārstāvjiem kultūras un izglītības jomā.

Pieteikumus stipendijai pieņem līdz 2010.gada 14.martam. Pieteikšanās tikai elektroniski un tikai vācu valodā: www.moe-kulturmanager.de/jetzt-bewerben
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hi, Are you seeking a top-notch domain name for your business ? Perhaps this one fits the bill for you? buyviagra.today Could you inform me if you have any interest? Thank you and have a great day, Fausto

Fausto

Hello, I'm in need of assistance regarding an issue on the site, could you please help me?

Stefan Fullerton

Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax


ienāktreģistrēties