Augstākās izglītības speciālisti un studentu līderi pulcēsies vienuviet, lai atbildētu uz vidusskolēnu uzdotajiem jautājumiem

Anete Krišjanova, 24.04.2015., 11:38

Kur meklēt informāciju par augstskolām un to studiju programmām un kā izvēlēties īsto? Ko darīt, ja vēl neesi izlēmis kur doties studēt? Kā kvalitatīvi izmantot laiku studējot, un kādās papildus aktivitātēs ir vērts piedalīties?

Uz šiem un daudziem citiem jautājumiem vidusskolu absolventiem būs iespēja rast atbildi jau rīt - Latvijas Studentu apvienības projekta Reflektantu informatīvā kampaņa "Augstskolu anatomija" ietvaros organizētajā seminārā par augstākās izglītības iespējām Latvijā.

Seminārs plānots divās daļās. Sarunā ar Valsts Izglītības attīstības aģentūras (VIAA) Informācijas un karjeras atbalsta departamenta vecāko eksperti Noru Kalēju būs iespējams uzzināt, kā meklēt informāciju par studiju programmām Latvijas augstskolās un pēc kādiem kritērijiem šīs programmas salīdzināt; plašāk tiks stāstīts arī par karjeras izvēli un metodēm, uz kurām balstoties, pieņemt lēmumus. Rektoru padomes pārstāve Akreditācijas komisijā, Ventspils augstskolas rektore Gita Rēvalde stāstīs par atšķirību starp akreditētajām un neakreditētajām augstskolām Latvijā. Savukārt par studiju dzīves praktisko pusi un izdzīvošanu augstskolā padomus sniegs bijušais LSA prezidents Mikus Dubickis.

Otrajā daļā plānota paneļdiskusija, kuru vadīs ilggadējais Latvijas Studentu apvienības līderis, šobrīd televīzijas raidījuma "Par un pret" vadītājs, Edvards Ratnieks. Sarunas dalībnieki būs šobrīd esošie un nesen studiju kārtā bijušie studenti. Pieredzē par savu profesijas izvēli dalīsies Latvijas Republikas simtgades jauniešu rīcības komitejas priekšsēdētāja Elīna Baltskara, māksliniece un pasniedzēja Elīna Vojevoda, un Biznesa augstskolas "Turība" Studējošo pašpārvaldes Akadēmiskā virziena vadītājs Rūdolfs Freibergs.

Seminārs notiks sestdien, 25. aprīlī Latvijas Mākslas akadēmijas Aulā. Reģistrācija - no plkst. 11.00. Reģistrētie viesi saņems gardas pusdienas; ieeja pasākumā - bezmaksas. Interesentus aicinām pieteikties līdz 24. aprīļa plkst. 23:59, elektroniski aizpildot anketu: ej.uz/iespejuanatomija.

Reflektantu informatīvā kampaņa "Augstskolu anatomija" ir tradicionāls Latvijas Studentu apvienības konsultatīvs projekts, kas izglīto kā topošos, tā esošos studentus, kas interesējas par augstākās izglītības aktualitātēm. Šogad kampaņas ietvaros vidusskolām ar Swedbank atbalstu plānots izdalīt aptuveni 17 000 informatīvu skrejlapu, kā arī notiks informatīvas prezentācijas reģionālo karjeras dienu ietvaros vidusskolās. No 5. maija jautājumus būs iespējams uzdot arī zvanot uz konsultatīvo tālruni. Šobrīd jautājumus iespējams uzdot, sūtot e–pastu uz rik@lsa.lv vai rakstot mājaslapā (www.augstskoluanatomija.lv), kurā atrodami reflektantu iepriekš uzdotie jautājumi, kā arī noderīga informācija par augstākās izglītības izvēli un karjeras iespējām.

Reflektantu informatīvā kampaņa notiek sadarbībā ar Izglītības un Zinātnes ministriju, Valsts Izglītības un satura centru, Nacionālās izglītības iespēju datu bāzi.

Latvijas Studentu apvienība izsaka pateicību īpašajiem atbalstītājiem – "Swedbank", "Manilla" un apgādam "Mansards".

Aicinām sekot līdzi jaunumiem un uzdot jautājumus: www.augstskoluanatomija.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hi, ego volo scire vestri pretium.

RobertSax

Have a business you want to get off the ground but lack the funding? I can invest, email me here: info@financeworldwidehk.com

Wesley Salo

Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax


ienāktreģistrēties