Aicina Rīgas izglītības iestāžu pedagogus pieteikties stipendijām

Ilze Ārniece, 17.08.2010., 06:54

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (turpmāk – Departaments) no 16.-31. augustam izsludina pedagogiem pieteikšanos stipendijām Eiropas Sociālā fonda projekta "Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos" (vienošanās Nr.2009/0196/1DP/1.2.2.1.5./09/IPIA/VIAA/001) ietvaros.

Projekta mērķis ir veicināt pedagogu konkurētspēju un profesionālo un sektoriālo mobilitāti izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos.

Projekts ietver trīs darbības virzienus. Pirmā aktivitāte ietver apmācības, kas pedagogam ir nepieciešamas darbam citā nozarē vai specialitātē, tai skaitā uzņēmējspēju attīstīšanai vai komercdarbības un pašnodarbinātības uzsākšanai, izņemot apmācības pedagoģiskās kompetences paaugstināšanai. Piešķiramās stipendijas apmērs vienam pedagogam nepārsniedz 100 latu mēnesī, un to piešķir uz apmācību laiku, nepārsniedzot sešu mēnešu periodu, kā arī tiek apmaksāti apmācību izdevumi, nepārsniedzot 300 latus vienam pedagogam.

Otrā aktivitāte ietver pedagoga tālākizglītību darbam apvienotajās klasēs, cita mācību priekšmeta mācīšanai nepieciešamā sertifikāta ieguvei atbilstoši normatīvajiem aktiem par prasībām pedagogu izglītībai un profesionālajai kvalifikācijai. Piešķiramās stipendijas apmērs vienam pedagogam nepārsniedz 100 latu mēnesī, un to piešķir uz apmācību laiku, nepārsniedzot sešu mēnešu periodu. Tiek apmaksāti arī apmācību izdevumi, kas nepārsniedz 200 latus vienam pedagogam.

Trešā aktivitāte ietver pasākumus, kas nepieciešami pedagogu profesionālās darbības novērtēšanas sistēmas ieviešanai un tālākai attīstībai, tai skaitā mērķstipendijas piešķiršanu pedagogam par ieguldījumu pedagogu profesionālās darbības novērtēšanas sistēmas ieviešanā. Mērķstipendijas apmērs vienam pedagogam nepārsniedz 100 latu mēnesī, un to piešķir uz četriem mēnešiem. Pedagogs var atkārtoti pretendēt uz minēto mērķstipendiju, kopā nepārsniedzot astoņu mēnešu periodu.

Pieteikties aicināti vispārizglītojošo, profesionālo, speciālo un interešu izglītības iestāžu un profesionālās ievirzes skolu pedagogi. Pirmo reizi projekta trešajā aktivitātē piedalīties aicināti arī sociālie pedagogi un logopēdi, jo pedagogu profesionālās darbības novērtēšanas sistēmas metodika pielāgota šīs kategorijas pedagogu darba specifikai.

Pirmsskolu izglītības iestāžu pedagogi tiek atbalstīti pirmajā un otrajā aktivitātē, kura ir saistīta ar pedagogu tālākizglītību. Departaments plāno atbalstīt pirmsskolu pedagogu dalību projekta trešajā aktivitātē 2010.gada decembrī, kad pedagogu profesionālās darbības novērtēšanas metodika būs aprobēta atbilstoši pirmsskolas darba specifikai.

Līdz šim projektā atbalstīti 3828 Rīgas pilsētas pašvaldības pedagogi: 1.aktivitātē – 42, 2.aktivitātē – 362 un 3.aktivitātē – 3424, tai skaitā 410 atkārtoti.

Lai pieteiktos stipendijām, no 16.-31. augustam pedagogiem personīgi jāiesniedz dokumenti Departamentā Hanzas ielā 7, 2.stāva zālē un Rīgas Izglītības un informatīvi metodiskajā centrā Kaņiera ielā 15, 1. stāvā, 105. kabinetā, katru darba dienu no plkst. 13.00 līdz plkst.17.00.

Vairāk informācijas par pieteikšanos - www.e-skola.lv-> Pedagogiem->Konkurētspēja.

 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Прывітанне, я хацеў даведацца Ваш прайс.

RobertSax

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

Robertunsab

Лето в Мурманске: туры и экскурсии для любителей северной природы мурманск экскурсии летом <a href=murmansk-ecskursii-letom.ru>murmansk-ecskursii-letom.ru</a> .

murmansk_tury_bxoa


ienāktreģistrēties