"ZZ Čempionātam" pieteikušās jau 886 klases no visas Latvijas

Kristīne Rasnača, 31.03.2015., 11:14

Jau trīs nedēļas noris aktīva komandu reģistrēšanās vērienīgākajām Latvijas skolēnu spēka un prāta spēlēm "ZZ Čempionāts", kuras sarunu karte "Zelta Zivtiņa" sadarbībā ar jauniešu organizāciju "Avantis" šogad rīko jau devīto gadu pēc kārtas.

Pašlaik dalībai čempionātā pieteikušās jau 886 komandas no 110 Latvijas novadiem. Reģistrēties dalībai čempionātā un izpildīt uzdevumu vēl ir iespējams līdz 9.aprīlim mājaslapā www.zzcempionats.lv.

Līdz šim pieteikumu skaita ziņā aktīvākās bijušas Vidzemes un Kurzemes reģionu skolu komandas. No tiem saņemti attiecīgi 389 un 224 pieteikumi. Tradicionāli visvairāk pieteikumu līdz šim ir saņemts no Rīgas – dalību "ZZ Čempionātā" jau ir pieteikušas 197 Rīgas skolu komandas. Otrajā vietā pēc pieteikumu skaita ir Liepāja un Valmiera – no katras ir saņemti 35 pieteikumi. Novadu līmenī līderos pašlaik ir izvirzījies Ogres novads, no kura ir saņemti 34 pieteikumi. Šogad aktīvākas dalības pieteikšanā čempionātam ir arī Latgales skolas – kopumā dalībai reģistrējušās 122 šī reģiona komandas. Visaktīvākās no tām pašlaik ir Daugavpils skolas, kas kopumā pieteikušas 31 komandu, Rēzeknes un šī novada skolas, kas dalībai reģistrējušas 32 klases, kā arī Balvu novads, no kura ir saņemti 18 pieteikumi.

Tāpat jau tradicionāli visvairāk pieteikumu aizpilda 6.-8. klases – vairāk nekā puse jeb 525 no visiem pieteikumiem ir saņemti tieši no šīs klašu grupas. Aktīvi piesakās arī 9. un 12. klases, kas startēt čempionātā var jau otro gadu.

Pieteikties dalībai čempionātā skolēni var vēl vairāk nekā nedēļu, līdz 9. aprīlim aizpildot pieteikumu mājas lapā www.zzcempionats.lv. Līdz 9. aprīlim skolēniem ir jāiesniedz arī mājas darbs par tēmu "Mana novada dārgumi", izveidojot divu minūšu garu video, kurš parāda kādu vēl neatklātu vai maz zināmu vietu vai objektu savā novadā, pilsētā vai ciematā, apvijot to ar modernu, skolēnu pašu izdomātu stāstu vai atjaunojot kādu jau zināmu teiku.

Labāko mājas darbu autori iegūs iespēju piedalīties "ZZ Čempionāta" pusfinālos, kas šogad norisināsies 28.aprīlī Daugavpilī, 30. aprīlī Jelgavā, 6. maijā Rīgā, 8. maijā Madonā un 12. maijā Kuldīgā. Bet labākās klases par uzvarētāja titulu sacentīsies 30. maijā grandiozajā čempionāta finālā Jūrmalā.

Arī šogad līdz ar Latvijas radošākās, vienotākās un sportiskākās klases titulu, skolēniem būs iespēja iegūt arī vērtīgas balvas. Uzvarētāji dosies aizraujošā ārzemju ceļojumā, otrās vietas ieguvēji balvās saņems modernus "Huawei" viedtelefonus visai klasei, bet komanda, kas ierindosies godalgotajā trešajā vietā, balvā saņems iespēju doties piedzīvojumiem bagātā pārgājienā pa Latviju.

Latvijā vērienīgākās skolēnu sporta un prāta spēles "ZZ Čempionāts" rīko "Tele2" sarunu karte "Zelta Zivtiņa" sadarbībā ar jauniešu organizāciju "Avantis" kopš 2007. gada. Tajā skolu klases no visas Latvijas sacenšas, demonstrējot spēju sadarboties komandā, vienlaikus izmantojot katra talantus un erudīciju. Katru gadu pieaugošais dalībnieku skaits apliecina "ZZ Čempionāta" pievienoto vērtību Latvijā un skolēnu interesi un vēlmi nodarboties ar sportiskām un attīstību veicinošām aktivitātēm.

Tāpat kā pērn, arī šī gada "ZZ Čempionāts" ģenerālsponsors ir pasaulē vadošais informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmums "Huawei Technologies". "ZZ Čempionāts" atbalsta "Tele2", Izglītības un zinātnes ministrija, Tautas Sporta federācija, Latvijas Sporta federāciju padome, Jūrmalas dome, Latvijas Televīzija, "JCDecaux" "Sīrups", "inbox.lv", "Pilseta24.lv", "Pieci.lv", apdrošināšanas sabiedrība "ERGO", "MCĀbols", "Narvesen", kā arī Daugavpils dome, Jelgavas dome, Kuldīgas dome un Madonas dome.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты барышень равным образом юношей он-лайн, в течение телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl

Hi, kam dashur të di çmimin tuaj

MasonSax


ienāktreģistrēties