Vēl iespējams pieteikties latviskākajā vasaras skolā "Senču balss"

Viesturs Roziņš, 20.07.2010., 06:49

Latvisko tradīciju vasaras skola, kura notiks Pāvilostas novada "Lejās" no 2010.gada 1. augusta līdz 7.augustam aicina bērnus un jauniešus vecumā no 8 līdz 13 gadiem izbaudīt lauku sadzīvi, dabas tuvumu un latviskās tradīcijas visa gada garumā vienas nedēļas laikā!

Ar katru Vēl iespējams pieteikties latviskākajā vasaras skolā "Senču balss"gadu Latvija diemžēl sāk kļūt līdzīgāka citām Eiropas un pasaules valstīm. To veicina internets, modernās tehnoloģijas, iespējas migrēt pa visu pasauli un popkultūra. Veidojas vienota Eiropas valsts. Sabiedriskā labuma organizācija "Vārti ģimenei", vēlas pievērst sabiedrības uzmanību šai problēmai un padarīt latviešu folkloru un tradīcijas pieejamas bērniem un jauniešiem, noslaucīt no tām putekļus un ievadīt jaunā gultnē.

"Senču balss" nav klasiskā skola, kurā skolotāji liks iekalt tautasdziesmas vai sastādīt tabuliņu par gadskārtu ieražām. Visā vasaras skolas laikā dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar latviskajām tradīcijām, iepazīties ar to, kā senāk Latvijā svinēti svētki, pagatavot savām rokām ikdienā derīgas lietas, iepazīties ar dabas veltēm, kuras mežā un laukā var atrast, lai atrisinātu kādu medicīnisku problēmu. Vasaras skolas laikā būs iespēja iemācīties slaukt kazu, gatavot sviestu, krējumu, sieru, izgatavot māla traukus, koka priekšmetus, uzpīt savu groziņu un pagatavot kādu sadzīvē derīgu metāla priekšmetu. Visas aktivitātes vērstas uz to, lai bērni un jaunieši nonāktu pie secinājuma, ka latviskās tradīcijas nav nekas tāls, nepieejams un nesaprotams, bet gan ļoti interesants un pat izmantojams ikdienā.

Katru dienu vasaras skolas dalībnieki iepazīsies arī ar latviešu autora A.Pumpura eposa "Lāčplēsis" varoņiem un viņu gaitām. Ciemos pie vasaras skolas dalībniekiem viesosies Vītolu ģimene un citi Latvijā populāri tradīciju sargātāji un kopēji.

Pieteikuma anketas atradīsiet mājas lapā www.vartigimenei.lv. Dalības maksa vasaras skolā ir 60 lati. Sīkākai informācijai lūdzam sazināties ar Ināru Roziņu pa tālruni +371 25984069 vai e-pastu info@vartigimenei.lv;
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties