Sācies starptautisks konkurss vidusskolēniem "Aliante 2010"

Ksenija Pavlova, 23.02.2010., 12:30

Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO) aicina jauniešus piedalīties starptautiskajā konkursā "Aliante 2010", kura mērķis ir tā dalībnieku zināšanu uzlabošana par Ziemeļatlantijas līguma organizāciju (NATO), drošības jautājumiem un starptautiskajām attiecībām.

Konkurss Aliante jauSācies starptautisks konkurss vidusskolēniem "Aliante 2010" desmito reizi pulcinās mērķtiecīgus, gudrus un daudzveidīgus jauniešus no dažādām pasaules malām. Piedalīšanās konkursā ir ne tikai iespēja uzlabot savas zināšanas, bet arī satikt cilvēkus no citām valstīm ar līdzīgām interesēm, kas varētu turpmāk noderēt studiju laikā vai profesionālajā karjerā. Turklāt konkursa uzvarētājus gaida arī fantastisks ceļojums, kādu nespēj un nespēs noorganizēt neviena ceļojumu aģentūra!

Konkursā var piedalīties visi vidusskolu jaunieši vecumā no 15 līdz 19 gadiem, kuri dzimuši laika posmā no 1990. gada 1. augusta līdz 1995. gada 31. maijam. Katra komanda jāizveido diviem dalībniekiem, un tai jābūt sastādītai saskaņā ar "Konkursa Aliante 2010" dalības noteikumiem", kurus var atrast projekta mājas lapā www.project-aliante.org. Konkursā no vienas skolas var piedalīties neierobežots skaits komandu.

Šogad cīņā par galveno balvu piedalīsies skolēni no deviņām Eiropas valstīm – Čehijas, Gruzijas, Latvijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Melnkalnes, Nīderlandes, Polijas un Slovākijas.

Konkurss notiek trīs kārtās. Pirmā no tām sāksies 22.februārī un notiks tikai ar interneta starpniecību līdz 2010. gada 22. martam plkst. 22.59, komandām atbildot uz 20 testa jautājumiem par NATO un drošības situāciju kopumā konkursa mājas lapā – www.project-aliante.org/lv. Otrā kārta, kurā iekļūs pirmās kārtas veiksminieki, kas būs pareizi atbildējuši vismaz uz 15 jautājumiem, notiks nacionālā līmenī, komandām atbildot uz 35 atvērtajiem jautājumiem rakstiskā veidā un atbildes nosūtot LATO līdz 29.aprīlim (vienu eksemplāru printētā veidā, otru - elektroniski uz e-pastu: aliante.latvia@gmail.com). Iesūtītās atbildes divu nedēļu laikā izvērtēs konkursa nacionālie koordinatori sadarbībā ar drošības politikas ekspertiem. Piecām labākajām komandām Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija nodrošinās iespēju viesoties Ādažu militarajā bāzē, kā arī citas vērtīgas balvas. Trešajā kārtā – finālā - iekļūs labākās komandas no katras valsts. Uz finālu braucošo komandu skaitu noteiks tieši tas, cik aktīvi dalībnieki no Latvijas pieteiksies konkursam, jo finālistu skaits tiek noteikts proporcionāli iesūtīto atbilžu skaitam. Kopumā finālā piedalīsies 40 nacionālās komandas no visām dalībvalstīm.

Fināls notiks no 28. jūnija līdz 2. jūlijam Sačherē, Gruzijā. Tur tiks izveidotas 20 komandas, katrā būs divu dažādu valstu nacionālās komandas. Septiņas labākās fināla komandas augustā dosies vienreizējā braucienā uz Poliju. Uzvarētājiem būs iespēja izbaudīt neaizmirstamu ceļojumu uz vienu no militāri spēcīgākajām Centrāleiropas valstīm, apmeklējot vietas, kurās tūristi parasti netiek ielaisti, kā arī aplūkot Krakovu, Varšavu un citas krāšņas vietas. Polijas armija sola arī kādu speciālu pārsteigumu uzvarētājiem!

Aicinām apmeklēt arī konkursa emuāru: http://aliante2010.blogspot.com/

 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Sveiki, aš norėjau sužinoti jūsų kainą.

RobertSax

cp loli ==> eit.tw/04G9JV <== ==> url.epoch.tw/Z4RGq <==

BobbyPal

Прывітанне, я хацеў даведацца Ваш прайс.

RobertSax


ienāktreģistrēties