Starpkultūru informatīvā diena Daugavpilī

Stella Līpīte, 09.03.2015., 09:40

Eiropas trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda projekta "Integrācijas Abc – 2" ietvaros Daugavpilī 2015. gada 13. martā notiks Starpkultūru informatīvā diena.

Starpkultūru informatīvā dienaStarpkultūru informatīvās dienas mērķis ir veicināt trešo valstu pilsoņu un Latvijas pilsoņu aktīvu sadarbību un pilsonisko līdzdalību, nevalstisko organizāciju, pašvaldības un iedzīvotāju iesaisti integrācijas un naturalizācijas procesu uzlabošanā.

Plkst. 13.00 Daugavpils pilsētas domes telpās (Krišjāņa Valdemāra ielā 1) notiks tikšanās – diskusija "Kultūrdialogs un integrācija". Tikšanās laikā pozitīvajā pieredzē dalīsies Daugavpils biedrība "Erfolg" un Rīgas nevalstiskās organizācijas, kā arī Daugavpils pašvaldības pārstāvji. Tiks pārrunātas problēmas un apzināti risinājumi veiksmīgāka integrācijas un naturalizācijas procesa nodrošināšanai, iepazīti labās prakses piemēri starpkultūru dialoga attīstīšanā. Tikšanās noslēgsies ar Daugavpils mazākumtautību biedrību - romu, poļu, ukraiņu, baltkrievu tautas mākslas kolektīvu priekšnesumiem.

No plkst. 13.00 – 15.00 paralēli diskusijai aicinām trešo valstu valstspiederīgos un nepilsoņus saņemt bezmaksas konsultācijas sociālos un juridiskos jautājumos. Konsultācijas notiks Daugavpils pilsētas domes telpās (Krišjāņa Valdemāra ielā 1). Tās sniegs pieredzējuši eksperti – jurists Jānis Ielītis un sociālā darbiniece Rita Krinberga.

Savukārt plkst. 13.00 Daugavpils 16. vidusskolā (Aveņu ielā 40) notiks interaktīvs, izglītojošs sarīkojums bērniem un ģimenēm "Raksti un zīmes". Radošās un izzinošās mākslas, mūzikas un deju nodarbībās pieredzējušu speciālistu vadībā sarīkojuma dalībnieki tiks rosināti ar folkloras, mākslas un izglītības līdzekļiem veidot pozitīvu starpkultūru dialogu, apgūt starpkultūru komunikācijas prasmes, izzināt līdzīgo un atšķirīgo dažādu tautu kultūrā un tradīcijās, rosinot iecietību un novēršot diskrimināciju. Nodarbības vadīs etnogrāfe Indra Čekstere, māksliniece Sandra Sabīne Jaundaldere, horeogrāfs un folkloras speciālists Ernests Spīčs un režisore Margita Poriete.

Informatīvās dienas noslēgumā tās dalībnieki apmeklēs Daugavpils Marka Rotko mākslas centru.

Uz informatīvo dienu aicināti visi interesenti, īpaši trešo valstu valstspiederīgie, nepilsoņi un nevalstisko organizāciju pārstāvji. Visas norises ir bezmaksas!

Projektu "Integrācijas ABC – 2" īsteno biedrība "Sadarbības platforma" sadarbībā ar biedrību "Erfolg" un biedrību "Radošā apvienība jauniešiem "Trepes"."

Šī publikācija ir veidota ar Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda atbalstu. Par publikācijas saturu аtbild biedrība "Sadarbības platforma". 75% no projekta finansē Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonds, nacionālais līdzfinansējums – 25%.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

RobertSax


ienāktreģistrēties