Šogad skolēnu konkurss "Darini kalendāru" veltīts miera tēmai

Liene Krīvena, 23.09.2015., 09:48

Jaunais konkurss "Darini kalendāru 2016" aicina Latvijas skolēnus veidot digitālus zīmējumus par tēmu "Miers sākas ar mani", izmantojot interaktīvus ekrānus.

"Darini kalendāru"12 darbus, kas tiks iekļauti īpašā 2016. gada kalendārā, izvēlēsies sabiedrībā zināmi cilvēki, to vidū arī Andris Piebalgs, Eiropas attīstības gada labās gribas vēstnieks, kurš ir šī konkursa patrons.

Konkurss tika atklāts 21. septembrī – Pasaules miera dienā, un šogad UNESCO atzīmē 70. gadadienu, tāpēc, piedaloties konkursā, jaunieši tiek aicināti pievērsties, aizdomāties un analizēt UNESCO Statūtos ietverto domu par mieru, kam jāsākas cilvēku prātos. Dalībnieki aicināti paust savu miera izpratni, izmantojot informācijas tehnoloģijas.

"Tā kā aizsākums kariem meklējams cilvēku prātā, tad arī miera aizsardzībai vispirms jāsākas kā idejai cilvēku prātā, – tā teikts UNESCO Statūtos. Šī doma aicina mūs saredzēt mierā pretstatu karam. Ir jāspēj novērtēt to, ko devis miers, un tas jāsāk ar sevi. Pasaulei ir jābūt balstītai uz cilvēces intelektuālās un garīgās solidaritātes. Tāpēc svarīgākie miera avoti ir – kultūra, izglītība un zinātne. Jauniešu domas un izpratni par miera vērtību ceram atklāt šajā konkursā," saka Baiba Moļņika, UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas (LNK) ģenerālsekretāra pienākumu izpildītāja.

Konkursam "Darini kalendāru 2016" zīmējumus var iesniegt līdz 19. novembrim, augšupielādējot interneta vietnē www.darini.lv. Šajā vietnē iespējams iepazīties ar detalizētiem konkursa noteikumiem, zīmējumu noformēšanas un iesniegšanas prasībām, kā arī aplūkot jau iesniegtos darbus. Internetā būs iespēja balsot par iesniegtajiem darbiem – tādā veidā tiks noskaidrots zīmējums, kas rotās kalendāra vāku.

"Miers ir apzināta un gudra prakse. Tātad – arī izglītības jautājums. Mūsu uzņēmuma mērķis vienmēr bijis veicināt izglītības un zināšanu izplatību un vairošanos, tātad – arī gudras, jēgpilnas un mierīgas attieksmes pret dzīvi veidošanos mazo un lielo cilvēku prātos. Tāpēc aicinām ikvienu iesaistīties konkursā, vairojot labo," uzsver Aivars Gribusts, izglītības uzņēmuma "Lielvārds" valdes priekšsēdētājs.

Skolēnu interaktīvo zīmējumu konkursu "Darini kalendāru" jau ceturto gadu rīko izglītības uzņēmums "Lielvārds" un UNESCO Latvijas Nacionālā komisija.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties