Aicina pieteikties jauniešus NVO jauno līderu apmācībām

Dace Kristiāna Ūdre, 12.07.2010., 17:19

No š. g. 16. līdz 18. augustam viesu mājās " Aļņi" biedrība "Jauniešu konsultācijas" sadarbībā ar LR Izglītības un zinātnes ministriju īstenos 3 dienu apmācības "Brīvprātīgā darba akadēmija jaunajiem līderiem".

Apmācības tiek rīkotas projekta "Brīvprātīgā darba akadēmija" ietvaros un paredzētas jaunatnes organizāciju jaunajiem līderiem no visas Latvijas.

Apmācību mērķis ir izglītot jaunatnes organizāciju biedrus un jaunos līderus par darbu ar jaunatni, tādējādi tos sagatavojot turpmākajām aktivitātēm Brīvprātīgā darba gada ietvaros (2011), kā arī ceļot jauniešu pārstāvēto nevalstisko organizāciju cilvēkresursu kapacitāti to aktivitāšu kvalitatīvai un ilgtspējīgai īstenošanai.

"Jauniešu konsultāciju" valdes priekšsēdētājs Jānis Logins: "Projekta "Brīvprātīgā darba akadēmija" laikā jaunatnes organizāciju aktīvistiem un citiem jauniešiem būs iespējams iegūt jaunu izpratni par darbu ar jaunatni nevalstiskajā sektorā. Pamatojoties uz ekonomisko situāciju valstī un Eiropas Komisijas pieņemto ES jaunatnes stratēģiju "Ieguldīt jaunatnē, iesaistīt jauniešus. Atjaunināta atvērtās koordinācijas metode, kā risināt jauniešu problēmas un tiem pavērt jaunas iespējas" (atsauce uz Eiropas Parlamenta ziņojumu*), jaunieši un brīvprātīgais darbs būtu pastiprināti jāvirza kā prioritāte valsts līmenī, jo šī ir tā sfēra, kur ikviens Latvijas jaunietis var veicināt personīgo izaugsmi, gūt pirmo darba pieredzi un celt savu konkurētspēju vietējā un starptautiskā darba tirgū. Lai jaunieši un sabiedrība izprastu brīvprātīgā darba nenovērtējamo pienesumu, liela loma ideju nešanai sabiedrības vidū ir tieši jaunatnes organizāciju jaunajiem līderiem."

Kā informē apmācību koordinatore Anna Sedleniece, izglītojošās akadēmijas laikā 30-40 dalībniekiem būs iespējams attīstīt līdera prasmes, darboties komandā, iegūt jaunas zināšanas par brīvprātīgā darba organizēšanu un nodarbinātību, interešu aizstāvību un lobiju, kā arī klausīties citu organizāciju jauno līderu veiksmes stāstus par darbu ar jaunatni un līdzdalību lēmumu pieņemšanas procesos. A. Sedleniece norāda, ka apmācību programma veidota, balstoties uz š.g. maijā jaunatnes organizāciju vidū veiktās aptaujas rezultātiem par nepieciešamajām zināšanām un prasmēm jaunajiem līderiem. "Apmācību mērķis ir sniegt ne tikai noderīgas zināšanas, bet arī nodibināt kopīgas sadarbības jauniešu nodarbinātības jautājumu risināšanai Latvijā. Apmācību laikā piedalīsies jaunatnes politikas veidotāji un lēmumu pieņēmēji no valsts iestādēm, kā arī viesosies pārstāvji no nevalstiskā un privātā sektora, daloties pieredzē par darbu ar jaunatni," stāsta pasākuma koordinatore.

Pasākums notiks no š.g. 16. līdz 18. augustam viesu mājās "Aļņi", Ogres rajonā.

Apmācībām jaunatnes organizāciju jaunie līderi var pieteikties līdz š.g.26. jūlijam, nosūtot aizpildītu pieteikuma anketu apmācību koordinatorei Annai Seldeniecei uz epastu: anna.sedleniece@gmail.com.

Projekta "Brīvprātīgā darba akadēmija" laikā tiks apkopoti 10 labas prakses piemēri par jauniešu līdzdalību lēmumu pieņemšanas procesā, izdots žurnāls par brīvprātīgo darbu, organizētas apmācības 30-40 jauniešiem no nevalstiskajām organizācijām, noorganizētas 4-6 pieredzes apmaiņas tikšanās ar apt.40 organizāciju jauniešiem, kā arī īstenoti 85 - 100 semināri vidusskolās visā Latvijā, par brīvprātīgā darba perspektīvām informējot 4000 – 7000 jauniešus. Projekta vispārējais mērķis ir veicināt brīvprātīgā darba attīstību, atzīšanu un pieprasījumu jauniešu, uzņēmēju un valsts iestāžu vidū, veidojot kopīgas sadarbības un risinot jauniešu nodarbinātības jautājumus.

Projekta īstenošanu finansiāli atbalsta LR Izglītības un zinātnes ministrija Jaunatnes politikas valsts programmas 2010.gadam ietvaros.

Projektu "Brīvprātīgā darba akadēmija" īsteno nevalstiska organizācija "Jauniešu konsultācijas", kura ir ieguvusi labu reputāciju, īstenojot tādus profesionālās orientācijas pasākumus kā raidījumu cikli televīzijā "Kurp dodies?" un "Pielaiko profesijas!""Uzņēmumu atvērto durvju nedēļa", portāls "Prakse.lv" un profesionālās orientācijas žurnāls "Veiksmes Formula", kā arī semināru cikls mācību iestādēs "Jaunietis darba tirgū".
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax

হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab


ienāktreģistrēties