Narkotiku atkarība jauniešu vidū

Linda Kalniņa, 15.12.2015., 12:24

16. decembrī, plkst. 10.00-13.00, jauniešu centrā "Kaņieris", Kaņiera ielā 15, Rīgā biedrība "Neatkarība Balt" sadarbībā ar Latvijas Jaunatnes padomi organizē konferenci "Narkotiku atkarība jauniešu vidū - pagātne vai realitāte?".

Narkotiku atkarība jauniešu vidūKonferences mērķis ir aktualizēt jautājumu par narkotisko un citu atkarību izraisošo vielu lietošanu jauniešu vidū, uzzināt par nevalstisko organizāciju (NVO) īstenotajiem pasākumiem un piedāvātajiem pakalpojumiem jautājuma risināšanā, kā arī - veidot sadarbību turpmāku kopīgu pasākumu un projektu īstenošanā.

Pasākuma informatīvajā daļā par narkotiku izplatību Latvijā 2013-2015 pastāstīs Atkarību profilakses centra pārstāvis, par izglītojošiem un informatīviem profilakses pasākumiem jauniešu auditorijai informēs biedrība "Papardes zieds". Par to, kā atpazīt narkotisko vielu lietotāju klātesošos informēs biedrības "Neatkarība Balt." rehabilitācijas centra vadītājs, ielu darbinieks un bijušais atkarīgais Pāvels Dubovskis.

"Līdz ar atkarības veidošanos, nostiprinās jaunieša noliegums un ilūzija, ka jebkurā brīdī tas ir spējīgs pārtraukt lietot narkotikas. Iespējamie vecāku un citu pieaugušo aizrādījumi vai jautājumi par uzvedības izmaiņām var tikt uztverti kā uzbrukums, pasliktinot savstarpējās attiecības un uzticēšanos. Savlaicīga vēršanās pēc palīdzības un tuvinieku atbalsts ir tikai pirmie soļi, lai atbrīvotos no narkotisko vielu atkarības, tomēr tas ir iespējams. Būtiskākais, ka narkotiku lietošanas pazīmes tiek pamanītas savlaicīgi," norāda P.Dubovskis.

Konferences dalībniekiem būs iespēja klātienē noskaidrot sev interesējošos jautājumus un iesaistīties domapmaiņā par narkotiku atkarību jauniešu vidū. Par NVO un pašvaldību sadarbību narkotiku lietošanas profilaksē un personu rehabilitācijā informēs Kristiāna Vahruševa, biedrības "Neatkarība Balt." valdes locekle.

Aicinām pašvaldību atbildīgos darbiniekus (jaunatnes darbinieki, sociālie dienesti, pašvaldības policija, pedagogi), NVO pārstāvjus, atbildīgo valsts pārvaldes institūciju darbiniekus, vecākus un jauniešus pieteikt savu dalību pasākumā, aizpildot pieteikumu tiešsaistē: ejuz.lv/narkotikuatkariba.

Konferences programma ir pieejama šeit: ejuz.lv/programma. Pasākums notiks latviešu un krievu valodā (mutiska tulkošana tiks nodrošināta pēc nepieciešamības).

Pasākumu organizē biedrība "Neatkarībā Balt" sadarbībā ar biedrību "Latvijas Jaunatnes padome", projekta "Biedrības "Neatkarība Balt." darbības attīstība atkarīgo un līdzatkarīgo personu dzīves kvalitātes uzlabošanā Latvijā" ietvaros, ar Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Latvijas valsts finansiālu atbalstu.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties