kim? radošās vasaras skolas

Jurģis Peters, 03.06.2010., 21:24

2010. gada vasarā Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja pilotprojekts kim? ar Izglītības un kultūras ĢD atbalstu organizē bezmaksas radošās foto un video vasaras skolas, kas domātas 16 – 19 gadus veciem jauniešiem bez attiecīgām priekšzināšanām.

Skolu norises vieta kim? telpās Spīķeru kvartālā, Rīgā. Foto skola darbosies no 2. līdz 9. augustam, savukārt video skola – no 9. līdz 16. augustam. Abās no skolām jaunieši no ikviena Latvijas reģiona varēs praktiski pierādīt un attīstīt savu māksliniecisko talantu.

Kamēr bezdarba līmenis Latvijā sasniedzis 16% (lauku reģionus aplūkojot atsevišķi, tas ir pat lielāks) un jauniešu iespējas vasaras brīvās dienas pavadīt produktīvi, iegūstot jaunas zināšanas un prasmes, sarūk, kim? bezmaksas radošās skolas ir lieliska iespēja, kā pilnveidot savas dotības un gūt jaunu pieredzi.

Šeit mīt daudz spējīgu jauno talantu, kuriem dažādu apsvērumu dēļ – vai nu ģeogrāfisko, vai sociālo – nav izdevies savas radošās spējas realizēt. Tieši tādēļ kim? organizē vasaras skolas, kurās jaunieši varēs ne tikai nodarboties ar to, kas viņiem patīk, bet arīdzan profesionālu pasniedzēju vadībā uzzināt daudz jauna un interesanta par savu aizraušanos – fotografēšanu vai video mākslu.

Katras skolas noslēgumā tapušie darbi būs apskatāmi Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja pilotprojekta kim? telpās, kā arī ceļojošo izstāžu veidā citur Latvijā. Skolu dalībniekiem tiek nodrošināta radošam darbam nepieciešamā tehnika, segti ēdināšanas un sabiedriskā transporta izdevumi. Ārpus Rīgas dzīvojošajiem dalībniekiem tiek atlīdzināti ceļa izdevumi līdz Rīgai un atpakaļ, kā arī nodrošinātas kvalitatīvas, modernas naktsmītnes.

Vairāk informācijas un dalībnieku pieteikuma anketas, kuras kopā ar motivācijas vēstuli iesniedzamas līdz 18. jūnijam, atrodamas kim? mājas lapā kim.lv.

Partneri: izglītības projekts "Kinoskola", festivāls "2ANNAS" un Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļa.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hello, I'm in need of assistance regarding an issue on the site, could you please help me?

Stefan Fullerton

Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax

হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax


ienāktreģistrēties