Izsludina konkursu Baltijas valstu vidusskolēniem

Anda Ķikute, 27.09.2011., 11:17

Līdz š. g. 9. oktobrim ikviens vidusskolēns, kuram interesē uzņēmējdarbība un ekonomika, var pieteikties Baltijas valstu līmeņa konkursam Junior Peak Time, kuru organizē Rīgas Ekonomikas augstskolas (REA) studenti.

Konkursā vistalantīgākie skolēni apgūs izglītojošu, ar uzņēmējdarbību un ekonomiku saistītu mācību materiālu un pēc tam jaunās zināšanas pielietos praktiski, tādējādi paplašinot savu redzesloku biznesa pasaulē.

Junior Peak Time sniedz iespēju Baltijas valstu vidusskolēniem sacensties, izmantojot un pierādot spēju patstāvīgi pieņemt lēmumus, pārbaudot analītiskās domāšanas prasmes un pielietojot datu apstrādes un angļu valodas iemaņas. Konkurss ir mūsdienu izglītības jauns paveids, kas rada iespēju iegūt jaunas zināšanas, mācīties no veiksmīgu biznesa profesionāļu pieredzes un izaicina skolēnus pierādīt ne tikai savas personīgās spējas un talantus, bet arī prasmi strādāt starptautiskā komandā.

Konkursa pirmais posms notiks virtuāli, un katrs pretendents tiks vērtēts individuāli, taču otrajā kārtā, kas notiks Rīgā, Rīgas Ekonomikas augstskolā, vērtēs arī spējas strādāt komandā. Konkurss notiks angļu valodā.

Pieteikties sacensībām var jebkurš 10., 11. vai 12. klases skolēns no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas izglītības iestādēm līdz svētdienai, 9. oktobrim. Katrs konkursants, kas pieteicies, saņems ar ekonomiku un uzņēmējdarbību saistītus uzdevumus, uz kuriem jārod atbildes līdz svētdienai, 23. oktobrim plkst. 23.59 (GMT +02.00). Pirmā posma rezultāti tiks paziņoti otrdien, 28. oktobrī. Konkursa otrajā kārtā, kas notiks REA laikā no 5. līdz 6. novembrim, uzaicinās piedalīties 40 skolēnus, kuri visveiksmīgāk un precīzāk būs atrisinājuši pirmās kārtas uzdevumus.

Pagājušajā gadā uz konkursa pirmo kārtu pieteicās vairāk nekā 800 skolēnu. Finālsacensībās Rīgā piedalījās 40 talantīgākie un spējīgākie jaunieši, kas bija sevi pierādījuši, veiksmīgi atrisinot pirmās kārtas uzdevumus. Jaunieši piedalījās izglītojošās vieslekcijās, strādāja darba grupās, iepazīstot cits citu un iegūstot jaunus, vērtīgus starptautiskos kontaktus, un individuāli sacentās par 600, 300 un 200 EUR lielām naudas balvām.

Pagājušā gada finālists Miks Bremmanis stāsta par savu dalību JPT2010: " Junior Peak Time - solis ceļā uz biznesa pasaules virsotni. Saku to kā viens no pirmā Junior Peak Time finālistiem. Šī pieredze vienas dienas garumā ir vēl joprojām palikusi spilgtā atmiņā. Konkurss ne tikai ļāva man pārbaudīt manas prasmes un zināšanas biznesa jomā, bet arī iegūt jaunus draugus no visām Baltijas valstīm, nenovērtējamu pieredzi, sastrādājoties ar pašiem asākajiem prātiem Baltijā, un pavēra iespēju mācīties vienā no top augstskolām Eiropā. Vienozīmīgi, ja būtu vēl viena iespēja piedalīties – es to darītu bez vilcināšanās."

Junior Peak Time ir iniciatīva, kas izveidota pēc konkursa Peak Time principiem, kura mērķauditorija ir ekonomikas un uzņēmējdarbības studenti. Peak Time notiek Rīgas Ekonomikas augstskolā katru gadu kopš 1999. gada. Junior PeakTime notiek otro reizi, un arī šī konkursa galvenais atbalstītājs ir Rīgas Ekonomikas augstskola.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties