Itāļu režisora Mikelandželo Antonioni daiļrade Rīgas Kultūras centrā "Iļģuciems"

Baiba Pilāne, 05.02.2015., 08:46

Sestdien, 7. februārī plkst. 15.00 Rīgas Kultūras centra "Iļģuciems" Amatu nama kamerzālē Kino kluba lekciju ciklā par personībām pasaules kino aicināsim tuvāk iepazīt itāļu režisora Mikelandželo Antonioni daiļradi. Lekciju vadīs kino zinātnieks Agris Redovičs.

Kino kluba lekciju cikls

Kinomāksla spēj ne tikai izklaidēt, bet arī atgādināt par pasaules neizdibināmību, cilvēka apziņas sarežģītību, jūtu atvariem un mīlestības apspīdētām kalnu virsotnēm. Kino māksla var likt domāt par gaistošo un pārlaicīgo, par mūžīgi skaistā un negantā cīņu dvēseles miglājā.

Pēc Otrā pasaules kara Itālija kļuva par modernās kino mākslas centru. Te radās jauna kino valoda, darbojās vesela rinda talantīgu cilvēku, tostarp, Roberto Roselīni, Vitorio De Sika, Frederiko Fellini, Lukīno Viskonti, kā arī Mikelandželo Antonioni, bez kuriem mūsdienu kultūras vēsture nav iedomājama, jo katrs no viņiem devis nepārvērtējamu ieguldījumu kino mākslas attīstībā.

Februāra Kino kluba lekcijas Rīgas Kultūras centrā "Iļģuciems" būs veltītas Mikelandželo Antonioni (1912-2007) daiļradei. Viņš ir viens no dižgariem, kura darbos ietvertā jēga rosina domāt par dzīvi un eksistences būtību. Kino kluba lekcijas apmeklētājiem būs iespēja ielūkoties vienā no slavenākajām Antonioni filmām "Profesija: reportieris". Kinolentē stāsts par žurnālistu, kurš nomaina savu identitāti, taču likteni apmānīt nespēj. Arī šis darbs savu īsto piedzimšanu piedzīvojis tikai 21. gadsimtā, jo vairākus gadus pēc filmas uzņemšanas interese par to bijusi niecīga. Tagad šo filmu pielīdzina Antonioni spožākajiem veikumiem, atzīmējot kino valodas novatorismu un domas neparastumu. Filmu vēl interesantāku padara ģeniālā aktiera Džeka Nikolsona līdzdalība. Viņš bijis viens no retajiem, kurš spējis ar diktatorisko meistaru atrast kopīgu valodu.

Nākamā Kino kluba lekcija 21. februārī plkst. 15.00, tajā stāsta turpinājums par Mikelandželo Antonioni daiļradi. Lekcijas apmeklētājiem būs iespēja ielūkoties filmas "Piedzīvojums" fragmentos. Šī kinolenta uzskatāma par vienu no Eiropas modernā kino galvenajiem darbiem, un pateicoties tai Mikelandželo Antonioni tiek saukts par vienu no izcilākajiem pasaules kino režisoriem.

Ieejas maksa – EUR 2.00, skolēniem, studentiem un pensionāriem – EUR 1.00.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты барышень равным образом юношей он-лайн, в течение телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl


ienāktreģistrēties