"Gada jaunais dabas fotogrāfs 2010"

Dārta Treija, 30.07.2010., 15:46

Aicina piedalīties konkursā Baltijas jūras reģiona "Gada jaunais dabas fotogrāfs 2010".

P"Gada jaunais dabas fotogrāfs 2010"asaules Dabas Fonds, Somijas Dabas fotogrāfu asociācija un Somijas skauti organizē dabas fotogrāfiju konkursu jauniešiem no Baltijas jūras reģiona valstīm. Konkursa "Gada jaunais dabas fotogrāfs 2010" mērķis ir iedrošināt jaunus cilvēkus meklēt savus skata punktus un atklāt Baltijas jūras reģiona dabu, tādējādi palīdzot to aizsargāt. Konkursa patronese ir Somijas prezidente Tarja Halonena.

"Šāds konkurss visās Baltijas jūras reģiona valstīs vienlaicīgi tiek organizēts pirmo reizi," norāda Somijas Dabas fotogrāfu asociācijas pārstāvis Jouni Klinga. "Nereti jauniešiem fotografēšana nav tikai hobijs, bet gan veids kā lūkoties uz pasauli. Līdz ar mobilo telefonu attīstību iespējas fotografēt ir kļuvušas pieejamākas, dodot iespējas iemūžināt neskaitāmus mirkļus," piebilst Klinga.

Konkursā aicināti piedalīties 15 – 18 gadus veci jaunieši no deviņām Baltijas jūras valstīm: Somijas, Zviedrijas, Dānijas, Vācijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas un Krievijas. Dalībnieki tiek aicināti iesniegt fotogrāfijas 3 kategorijās: "Baltijas jūra un cilvēks", "Daba manā valstī" un "Daba mobilajā telefonā". Pēdējā kategorijā jāiesūta dabas fotogrāfijas, kas tapušas izmantojot mobilo telefonu.

Konkursa gaitā katrā valstī tiks izraudzīts uzvarētājs katrā no kategorijām. Galvenais uzvarētājs tiks izraudzīts no visiem kategoriju uzvarētājiem un iegūs balvu – Nikon D700 kameru un 24-120 mm objektīvu (apmēram 3500 eiro vērtībā). Galvenā balva tiks pasniegta pēc kopējo rezultātu paziņošanas Somijas dabas fotoattēlu festivālā Helsinkos š.g. 17. oktobrī. Visi kārtu uzvarētāji tiks aicināti piedalīties kruīzā pa Somijas nacionālā parka arhipelāgu 2011. gada vasarā.

Konkurss šobrīd ir sācies visās Baltijas jūras reģiona valstīs; fotoattēlu ielādes sistēma tiks slēgta š.g. 1. septembrī plkst. 15.00 pēc vietējā laika.

Informāciju par konkursu t.sk. noteikumus un vadlīnijas fotogrāfiju augšupielādēšanai iespējams iegūt mājas lapā: www.ywp2010.com
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties