No 12. līdz 15. augustam Jūrmalā un Rīgā norisinās Eiropas Jauniešu parlamenta 8. Latvijas Nacionālā konference

Lelde Beņķe, 11.08.2010., 16:15

No 12. līdz 15. augustam Bulduru dārzkopības vidusskolas un Rīgas Domes telpās norisināsies Eiropas Jauniešu parlamenta (EJP) pārstāvniecības Latvijā (Tellus) rīkotā 8. EJP Latvijas Nacionālā konference (LNK 2010).

Pasākums pulcēs 130 jauniešu no Latvijas un citām Eiropas valstīm, kas angļu valodā pārrunās dažādus sabiedrībai aktuālus jautājumus un piedāvās savus, modernus problēmu risinājumus.

Dalībnieki ir Latvijas skolu 9., 10. un 11. klašu audzēkņi, kā arī ārvalstu viesu delegācijas. Jaunieši tiks sadalīti astoņās komitejās, kuras vadīs pieredzējuši jaunie parlamentārieši no Latvijas un citām Eiropas valstīm. Katrai darba grupai piešķirts cits jautājums, uz kuru diskusiju ceļā rast risinājumus.

Tos vieno šī gada sesijas moto - Videi draudzīga Eiropa – caur pieredzi uz izpratni. Savas idejas komiteju pārstāvji aizstāvēs svētdien, Ģenerālās Asamblejas laikā, Rīgas Domes telpās, prezentējot komiteju darba noslēgumā rakstītās rezolūcijas.

Protams, jauniešiem ir svarīga arī atpūta un jaunu draudzību veidošana, tādēļ sesijas rīkotāji ir parūpējušies par aizraujošu darba dienu noslēgumu izklaides programmu. Ceturtdienas vakarā norisināsies Eiropas Ciemats (Eurovillage), kuras laikā katra skolas komanda pārstāvēs kādu Eiropas valsti, piedāvājot nogaršot tās nacionālo virtuvi un iepazīstinot ar tās kultūru. Savukārt, piektdien notiks Eiropas koncerts (Euroconcert), kurā sesijas dalībniekus ar muzikāliem priekšnesumiem priecēs talantīgie līdzgaitnieki. Par izklaidi konferences laikā gādās arī sesijas žurnālistu komanda, kas ikdienas gatavos informatīvas avīzes un video par pasākuma aktualitātēm.

LNK 2010 ir atlase uz EJP internacionālajām sesijām rudenī Ļvovā, Ukrainā, un pavasarī Atēnās, Grieķijā, uz kurām būs iespēja doties divām delegācijām, kopā 12 jauniešiem.

EJP ir unikāls starptautisks jaunatnes forums. Tā ir politiski un nacionāli neatkarīga organizācija, kuras galvenais mērķis ir veicināt starpkultūru dialogu, sociālo iniciatīvu un jauniešu personīgo attīstību. Pasākumu mērķauditorija ir Eiropas jaunie pilsoņi.

LNK 2010 galvenās organizatores Elīna Feldmane un Līva Kreislere ir 21 un 19 gadus vecas
jaunietes, kas savas gaitas EJP sākušas attiecīgi 2006. un 2008. gadā. Kopš tam meitenes daudzkārt pārstāvējušas Latviju starptautiska mēroga pasākumos, gūstot lielisku pieredzi neaizmirstamas konferences rīkošanai Latvijā. Sesijas prezidents Tiago Koreija Mašado (Tiago Correia Machado) no Portugāles ir 24 gadus vecs Tieslietu studiju absolvents.

LNK 2010 nebūtu iespējama bez programmas ''Jaunatnes darbībā'' atbalsta. Pasākumu sponsorē arī Fazer, Dirol, RedBull, Tele2, Rīgas piena kombināts un ''Amica'' pusdienu restorāni.

Organizatoru komanda gādājusi par to, lai pasākums būtu pēc iespējas ''zaļāks''. Sesijas vajadzībām tiks izmantots pārstrādāts papīrs un netiks lietoti plastmasas trauki. Budžetā ir iekļauts finansējums sesijas ārvalstu dalībnieku lidojumu ''zaļo nodokļu'' apmaksāšanai.

Vairāk informācijas par pasākumu iespējams atrast oficiālajā mājaslapā www.tellus.lv/lnk10


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax


ienāktreģistrēties