"Ēnu dienā" Izglītības un zinātnes ministrijas darbu iepazīst 18 skolēni

Laura Zaharova, 12.02.2015., 12:28

Izglītības un zinātnes ministrijā trešdien, 11.februārī, viesojās 18 skolēni no dažādām Latvijas skolām, lai sekotu līdzi ministrijas vadošo amatpersonu un speciālistu darbam un izzinātu pienākumu veikšanai nepieciešamās zināšanas un prasmes.

Ministrijā viesojās jaunieši no Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas, Rīgas 41.vidusskolas, Salaspils 1.vidusskolas, Rīgas 40.vidusskolas, Rīgas Herdera vidusskolas, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas, Viļānu vidusskolas, Daugavpils 16.vidusskolas, Ikšķiles vidusskolas, Rīgas Teikas vidusskolas, Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas, Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskolas, Madonas Valsts ģimnāzijas un Ķekavas vidusskolas.

"Aicinu katru pašu laikus domāt par to, ko darīt pēc pamatskolas vai vidusskolas absolvēšanas. Turklāt ne tikai domāt, bet izmantot katru iespēju, lai labāk saprastu, ko tieši dara dažādu profesiju cilvēki, kā izskatās viņu ikdiena un kas viņiem ir bijis jāzina, jāprot, jāpiedzīvo, lai nokļūtu tur, kur viņi atrodas pašlaik. Aicinu nebaidīties izvirzīt drosmīgus mērķus un uzdrošināties jaunai pieredzei, tai pašā laikā uzņemoties atbildību par savu rīcību un tās sekām," uzsver izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, kuras darba gaitām līdzi sekoja četri jaunieši. Ministre, šodien uzrunājot skolēnus, atzīmēja, ka nepietiek tikai ar gūtajām zināšanām, jo svarīgi ir tas, ko ar šīm zināšanām vari paveikt.

Savukārt valsts sekretāra pienākumu izpildītājai, Izglītības departamenta direktorei Evijai Papulei bija divas "ēnas", kuras atzinīgi novērtēja iespēju iepazīt ikdienas darbu. Pēc kopā pavadītās dienas meitenes atzina, ka darbs ir sarežģīts un atbildīgs, kurā svarīgi nepazaudēt pozitīvu attieksmi uz lietām un humora devu.

Skolēni varēja sekot līdzi arī Sporta departamenta, Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta, Nodrošinājuma un finanšu departamenta un Komunikācijas un dokumentu pārvaldības nodaļas speciālistu, kā arī ministres padomnieka darbam, gūstot zināšanas par konkrētajiem amatiem un profesijām, kas varētu palīdzēt karjeras izvēlē. "Ēnu dienā" skolēni iepazinās ne tikai ar ministrijas darbu, bet arī varēja uzzināt interesantus faktus par ministrijas vēsturi, dodoties nelielā ekskursijā pa ministrijas telpām. Šajā dienā jaunieši viesojās arī ministrijas Informācijas centrā.

""Ēnu diena" ļāva ielūkoties profesijā ne tikai teorētiski, bet arī no praktiskās puses. Uzzināju, kā darbojas šīs profesijas pārstāvis valsts iestādē, sniedzot labumu savai valstij, nevis sev vai kādai citai privātpersonai. Šī bija neaizmirstama pieredze, kas manus uzskatus par šo profesiju padarīja daudz spilgtākus un ļāva pārliecināties, ka tas ir tas, ar ko vēlos saistīt savu nākotni," savos iespaidos dalās Egija Ungure no Rīgas Teikas vidusskolas, kura nākotnē vēlas kļūt par sabiedrisko attiecību speciālisti.

Foto: www.flickr.com/photos/izglitibas_ministrija.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties