Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas audzēkņi prezentē kvalifikācijas darbu idejas

Liepājas Dizaina un mākslas vidusskola, 25.02.2015., 12:21

Šī gada 18.februārī Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolā notika kvalifikācijas darbu eksāmenu ideju prezentācijas, aizsākot visu Latvijas mākslas un dizaina vidusskolu kvalifikācijas darbu eksāmenu procesu.

Kvalifikācijas darbu idejasLiepājas Dizaina un mākslas vidusskolā savas idejas aizstāvēja 36 audzēkņi, ņemot vērā esošā mācību gada skolas noteikto virstēmu "Vai Tu zināji, ka Liepājā…".

Kvalifikācijas eksāmenu darbus vērtē īpaši izveidota komisija 14 cilvēku sastāvā. Šogad Latvijas Nacionālais kultūras centrs, sadarbojoties ar  augstskolām un darba devējiem, izveidojis vienotu kvalifikācijas eksāmenu komisiju tām izglītības iestādēm, kuras sagatavo apģērbu dizaina speciālistus, apģērbu modelētājus un tekstilizstrādājumu dizaina speciālistus. Jau 2014. gadā vienota komisija tika izveidota arī visām interjera un arhitektūras mācību programmām. Vienotas komisijas izveides mērķis ir izvērtēt jauno speciālistu sagatavotību, mācību kvalitāti, iezīmējot problēmjautājumus, lai nākotnē organizētu tālākizglītību vai sniegtu citu atbalstu skolām. Kvalifikācijas eksāmenu sastāvā ir Inese Pētersone, Jānis Bankovičs, Mārtiņš Ratniks, Arvīds Endziņš, Mārtiņš Rencis, Ireana Lūse, Aldis Kļaviņš, Andrejs Broks, Iveta Ansone, Gita Straustiņa, Santa Zariņa, Indra Komarova, Aleksandrs Pavlovs un Gunta Brūmane.

Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas audzēkņi savos kvalifikācijas darbos risinājuši dažādas Liepājai aktuālas tēmas un piedāvājuši idejas jaunu dizainu izstrādei. Virstēma "Vai Tu zināji, ka Liepājā…" konkrētajam mācību gadam tika izvēlēta par godu šī gada 390. Liepājas jubilejai. Liepājas Dizaina un mākslas vidusskola organizēja ekskursijas pa Liepāju, tikšanās ar vēsturniekiem un dažādu jomu ekspertiem, lai skolas audzēkņi iepazītu pilsētu, kurā apgūst zināšanas.

Koka, metāla, un tekstilizstrādājumu dizaina mācību programmu audzēkņi prezentēja jaunas rotas, aksesuārus un interjera priekšmetu dizainus. Multimediju, reklāmas dizaina mācību programmu audzēkņi veidos video darbus, kas apvienoti ar telpiskām instalācijām, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas. Jauna tendence ir foto darbu veidošana, kas arī tapuši dažādu izmantoto tehnoloģiju rezultātā. Taps arī video Liepājas mūzikas grupai "Meklējot Idejas Esamību Rodas Sapratne". Savukārt Interjera dizaina mācību programma definējusi uzdevumu, kas paredz Liepājas muzeja filiālei "Liepāja okupācijas režīmos" izstrādāt interjeru, ietverot ekspozīcijas stendu dizainu. Bet Arhitektūras izglītības programmas definētais uzdevums paredz izstrādāt ēkas Vecajā ostmalā 56, Liepājā rekonstrukcijas projektu iecerētajam Jūrniecības muzejam, izstrādāt otrā stāva jaunbūvi. Apģērbu dizaina mācību programmas audzēkņi izstrādājuši sieviešu un vīriešu tērpu kolekcijas.

Šogad divas skolas - Liepājas Dizaina Mākslas vidusskola un Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola "Saules skola" ir izvēlējušās kvalifikācijas eksāmenu organizēt 2 daļās. Pirmā daļa notiek pavasarī, kad tiek aizstāvēts kvalifikācijas darba projekts, savukārt vasarā, tāpat kā pārējās skolas, organizē kvalifikācijas darba aizstāvēšanas otro daļu. Eksāmena norise 2 daļās jauniešiem sniedz iespēju kvalifikācijas darba izstrādes procesā ņemt vērā profesionālu ekspertu viedokli un pilnveidot iesākto darbu vai gūt pārliecību par kvalifikācijas darba izstrādes procesa pareizo virzienu.

Liepājas Dizaina un mākslas vidusskola: www.ldmv.edu.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties