Tiek atvērta dalība Latvijas jauno izpildītāju konkursam "Nāc sadziedāt"

Konkursa „Nāc sadziedāt” radošā komanda, 03.02.2015., 15:27

Konkursā piedalīties ir aicināti solisti un popgrupas no visas Latvijas, dalībnieki vecumā no 5 – 21gadam. "Nāc sadziedāt" Rīgas Stradiņa universitātes Aulā izskanēs 28.februārī.

Aina PoišaPieteikšanās dalībai tiek atvērta un tā tiks slēgta 15.02.2015.

RSU Aulas direktore Astra Puriņa: "Nāc sadziedāt" tie ir mūzikas svētki – svētki, kuros valda prieks, jaunatne, vēlme dziedāt un radīt. Iedvesmu, veiksmi, pacietību un  spēku gatavojoties Latvijas Jauno izpildītāju konkursam "Nāc sadziedāt".

Skanīgās balsis  un pavasara gaidas ir atnesušas iedvesmu arī šim - gadam, tātad – bērni tiešām ir mūsu svētība un mūsu nākotne, to vēlreiz un vēlreiz apzinās un arī šogad ar patiesu atkalredzēšanās prieku uz košu muzicēšanu pavasari sagaidot aicina konkursa vadītāja, piebilstot, ka dziedot katrs kļūst par gaismas nesēju, dziedot mēs godinām savus sapņus, tā Aina Poiša.

Latvijas jaunos skatuves māksliniekus iedvesmojot, konkursa žūrijas pārstāve Elīna Šimkus: "Uzklausot dalībnieku vēlmes šogad konkursa komiteja ir pieņēmusi lēmumu ļaut izpildīt dziesmas ne tikai latviešu valodā, bet arī jebkurā citā pasaules valodā, lai skan pasaules dziesmas, lai skan mūsu komponistu darbi, lai skan tautas mūzika, lai skan pašu dalībnieku radīta orģinālmūzika!"

Uzklausot dalībnieku vēlmes šogad konkursa komiteja ir pieņēmusi lēmumu ļaut izpildīt dziesmas ne tikai latviešu valodā, bet arī jebkurā citā pasaules valodā, lai skan pasaules dziesmas, lai skan mūsu komponistu darbi, lai skan tautas mūzika, lai skan pašu dalībnieku radīta orģinālmūzika! 

Konkursa žūrijas komisijā: grupas "Cosmos" dalībnieks un dibinātājs, diriģents - Jānis Ozols, Nacionālā teātra aktrise Madara Botmane, Nacionālās operas soliste, Asociētā profesore Andžella Goba, viņas repertuārs ietver gan opermūziku, dziesmas un ciklus, sakrālo mūziku, kā arī mūziku no mūzikliem līdz rokmūzikai - Elīna Šimkus un grupas "Dagamba" dibinātājs un orģinālmūzikas autors, mūziķis Valters Pūce.

"Jums ir dota brīnišķīga iespēja ar savu balsi iedzīvināt mūziku. Ja Jūs dziedat no visas sirds un ticat mūzikai, tā caur Jums dzīvo un priecē ne tikai Jūs pašus, bet arī klausītājus. Radošajā procesā ne mazāk svarīgs ir darbs, ko Jūs ieguldāt katrā skaņā, tāpēc novēlu, lai darbs un talants iet roku rokā un lai Jūsos ir vēlme vienmēr pilveidoties. Un tas viss notiek patiesas mūzikas mīlestības vārdā", Latvijas jaunos skatuves māksliniekus iedvesmojot, konkursa žūrijas pārstāve Elīna Šimkus.

"Pierādiet sevi, aizraujiet un saviļņojiet arī citus un kā ik gadu - atcerieties, kad cilvēki dzied, viņi stāv pāri ikdienai, dziediet, attīstiet savas spējas pašradītu brīnumu dāvāt citiem, nāciet, piedalities kopīgi radītos svētkos un galvenais visu dariet no sirds", lai visiem radoša un skanīga gatavošanās konkursam", Jūsu Aina Poiša.

Konkursa nolikums un pieteikuma anketas: www.nacsadziedat.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties