Atklāj savu talantu un saņem atbalstu tā attīstīšanai

Kristīne Rasnača, 16.04.2015., 12:14

Latvijā dzīvo tūkstošiem radošu un talantīgu jauniešu, kuriem piemīt unikālas prasmes un kuriem bieži vien pietrūkst atbalsta, lai viņi tiktu pamanīti un spētu arī turpmāk attīstīt savu talantu. Tādēļ sarunu karte "Zelta Zivtiņa" un tehnoloģiju kompānija "Huawei" ir nolēmušas veicināt Latvijas jauno talantu attīstību, uzsākot projektu "ZZ Talanti".

Tajā ikviens Latvijas skolēns vecumā no 7 līdz 20 gadiem var parādīt savu talantu visai Latvijai un iegūt iespēju pretendēt uz nepieciešamo atbalstu sava talanta attīstībai no kopējā balvu fonda 2000 EUR vērtībā. Pieteikšānās norisinās no 15.aprīļa līdz 14.maijam.

Latvijas novados un reģionos neapšaubāmi dzīvo daudzi enzuastiski, radoši un visdažādākajās jomās apdāvināti jaunieši. Taču bieži vien savu talantu un prasmju attīstībai viņiem trūkst finansiāla atbalsta. Deju grupai nepieciešami skatuves tērpi, mūzikālajai grupai – jauni un kvalitatīvi mūzikas instrumenti, sportistiem – profesionāls ekipējums, komiķim – meistarklase skatuves mākslā, modes dizainerei – jauna un kvalitatīva šujmašīna. Lai palīdzētu jaunajiem talantiem iemirdzēties, sarunu karte "Zelta Zivtiņa", tehnoloģiju kompānija "Huawei" un jauniešu organizācija "Avantis" uzsāk projektu "ZZ Talanti". Projekta mērķis ir atklāt un plašākai publikai parādīt talantus dažādās jomās, sniedzot atbalstu viņu attīstībā.

Projekts norisināsies trīs atlases kārtās – pirmā atlases kārta, otrā atlases kārta un fināls. Pirmās atlases kārtas ietvaros no 15. aprīļa līdz 14. maijam jauniešiem vecumā no 7 līdz 20 gadiem sadaļā "ZZ Talanti" jāaizpilda pieteikums, norādot, kas viņiem ir nepieciešams savu spēju attīstībai, kā arī jāpievieno video, kurā talants tiek demonstrēts. Dalībai pieteikties var gan individuāli, gan grupās.

Otrā atlases kārta norisināsies 23. maijā Rīgā. Tajā piedalīsies labākie pirmās kārtas dalībnieki, kurus vērtēs un noteiks profesionāla žūrija, ņemot vērā gan klātienes uzstāšanos, gan iesūtītos pieteikumus un video. Labākie otrās kārtas dalībnieki no visas Latvijas iegūs iespēju startēt finālā.

"ZZ Talanti" fināls norisināsies 30.maijā Jūrmalā, "ZZ Festivāla" ietvaros, uz festivāla lielās skatuves. Dienas laikā notiks visu finālistu uzstāšanās, un dalībnieku sniegumu vērtēs profesionāla žūrija, kuras sastāvā būs dažādu jomu profesionāļi. Finālā tiks noskaidroti pieci talantīgākie jaunieši, pa vienam no katra Latvijas reģiona (Kurzeme, Zemgale, Latgale, Vidzeme, Rīga), kuru starpā tiks sadalīts balvu fonds talanta attīstīšanai.

Plašāka informācija par projektu un tā nolikums ir pieejami mājas lapā zzcempionats.lv sadaļā "ZZ Talanti".

"ZZ Talanti" ir projekts, kuru īsteno sarunu karte "Zelta Zivtiņa", viens no pasaulē vadošajiem informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmumiem "Huawei" un jauniešu organizācija "Avantis". Tā mērķis ir atklāt talantīgus jauniešus no visas Latvijas, parādīt tos plašākai publikai un sniegt atbalstu jauniešu talantu attīstībā un izaugsmē. Projekts norisināsies trīs kārtās laika posmā no 15. aprīļa līdz 30. maijam, kad finālā Jūrmalā tiks noskaidroti pieci spožākie talanti no pieciem Latvijas reģioniem.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties