Kāpēc es nepārsniedzu ātrumu

Deniss Fedotovs (deni2s), 18.07.2008., 11:46

Un kāpēc man ir viens soda punkts par ātruma pārsniegšanu.

Kādu dienu, kad man vēl bija žigulītis, braucu uz carnikavas pusi. Ceļš taisns, pārredzams, plats, tikai mašīnu diezgan daudz, tāpēc visi mierīgi brauc ar ~50 km/h abos virzienos. Pēc 20 minūtēm braucu atpakaļ, situācija nemainīga, tikai ceļa malā uz jumta mētājās mašīna. Kādā veidā? Ne mazākās sajēgas. No citu kļūdām jāmācās.

* * *

Ar to pašu žigulīti vedu mājās kādu meiteni ap 12iem naktī, pārbraucu pāri tukšam salu tiltam pa vidējo joslu uz 120, atļauto 70 vietā. Noķēra mani jau zem tilta. Piesolīja vai nu atņemt tiesības uz pāris gadiem, vai nu samaksāt tādu naudas sodu, kāds man pat sapņos nav rādījies tajā laikā. Godīgi izstāstīju situāciju - jā, vainīgs, steidzos, ceļš bija tukšs, tāpēc drošības pēc braucu pa vidējo joslu. Policists aizgāja, pēc tam atgriezās ar uzrakstītu sodu par 7 Ls "par pārbraukšanu nepārtrauktai līnijai". Noveicās, bet tieši tāpēc no tādām lietām ir jāmācās. Jāmācās no savām kļūdām.

* * *

Ar Ford Scorpio braucu uz Valku uz 120 km/h, jo tur esot vieglāk iziet apskati. Skatos, kautkā benzīns nepietiek, aizdomīgi. Iepildos, aizbraucu līdz Valkai, iebraucu TA, kur mani uzreiz arī izdzina no rindas - aiz manis benzīna peļķes paliekot. Aizbraucu uz tuvējo servisu, kur man ātri pietin benzīna sūkni. Izbraucu, tāpat viss pil. Aizbraucu pie kāda paziņas paziņas uz garāžu, kurš esot baigais specs. Šis saka  - atrauj motora pārsegu. Tikko atrauju, tā šis atlec nost un kliedz - "izslēdz aizdedzi!" Izslēdzu, izrādās no kādas benzīna padeves šļūtenes benzīns tek ar strūklu ārā - mazākā dzirkstelīte un mašīnai kaput. Īpaši uz ātruma 120 km/h. Sadegtu taču acumirklī. Pat uz 100 km/h nekad nevar zināt, vai nepārsprāgs riepa, neizleks priekšā sunis, stirna, vai blakus braucošai mašīnai nenokritīs ritenis. Nekad neko nevar zināt, var tikai paļauties.

* * *

Braucu vakar cauri Jūrmalai. Pa priekšu kāda mašīna velk citu uz 40 km/h, pie tam divām joslām pa vidu un visu laiku raustās - te bremzē te brauc. Nogaidu izdevīgu brīdi, un pa kreiso pusi apsteidzu piedodot gāzi. Priekšā jau redzu, ka policists skrien ārā no stūra. Piebraucu klāt, šis uzreiz jautā - "kāpēc bremzēji - nojauti, vai antiradars nopīkstēja?" Nu nav man antiradara un nevajag man tādu. Uz radara - 75. Policists vēl izdara mājienu, ka redz kā, varu nopelnīt vienu soda punktu un 30 Ls, vai ir bijuši pārkāpumi un ar tādu mašīnu jau nevarot lēni pabraukt. "Bišķin par ātru." Bla bla bla. Zinu, ka viņam pie vienas vietas, ka es kādu tur apsteidzu un ka sodu man uzliks, jo uz rokas nesamaksāju. Nu nekas. Ir reizes, kad arī godīgi braucot nepaveicas. Zinot, ka neesmu agresīvs braucējs, par vienu soda punktu īpaši neuztraucos, lai gan tāpat nepatīkami.

6 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
rxx, 20.07.2008. 14:07:05
Komentāra reitings: -1.471

Denis, automobilis ir jāuztur tādā kārtībā, ka benzīns ārā netek. Un, ja nu tomēr tek motortelpā un ir aizdegšanās risks, tad tam ar ātrumu nav pilnīgi nekāda sakara.

Bet "neko nevar zināt" arī pie 70kmh.

Nu jā tas "serviss" par šitādu darbu būtu pelnījis vismaz palikt bez logiem. Bet vispār ar pāķiem jāreķinās.

deni2s, 20.07.2008. 18:18:31
Komentāra reitings: 0

Ja notiek aizdegšanās, un skābeklis pieplūst ar ātrumu 100 km/h, tad tur ir nevis aizdegšanās, bet nodegšana acumirklī.

Pie 70kmh ir daudz reizes lielākas iespējas laicīgi noreaģēt un palikt dzīvam, nekā pie 100kmh.

Nu tas serviss bija pārslogots, sākumā vispār atteicās kko darīt, knapi pierunāju pietīt to sūdu, tā ka nevaru arī viņus vainot.

rxx, 20.07.2008. 20:08:25
Komentāra reitings: -1.471

Ar ko atšķiras aizdegšanās no nodegšanas? Tu domā, ka aizdegoties benzīnam tas motors pat uz vietas stāvot tev lēnām gruzdēs kā grills?

Vispār vecs auto ir jākopj pašam. Un ir divi varianti - braukt ar vecu un vienkāršu auto un to vākt pašam, vai braukt ar jaunāku, kuru pats sataisīt nevar, un maksāt visādiem pajoliņiem, kas vēl pie visa nenes nekādu atbildību par savu darbu.

Un auto, ar kuru pats brauc, diez vai būtu saucams par sūdu. Ja tā ir - no tā jātiek vaļā.

deni2s, 24.07.2008. 14:10:48
Komentāra reitings: 0

Nē, tas gadījums nebij ar BMW Z3, bet gan ar Ford Scorpio, kkad gadu vai divus atpakaļ.

rxx, 24.07.2008. 14:29:34
Komentāra reitings: 0

Tu to man? Es jau to izlasīju tekstā. :D

tjo, 16.03.2009. 14:54:23 (ip:87.110.140.27)
Komentāra reitings: 0

suns, nevis sunis.

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem

Hi, I just visited hc.lv and wondered if you'd ever thought about having an engaging video to explain what you do? Our prices start from just $195. Let me know if you're interested in seeing samples of our previous work. Regards, Georgina

Georgina


ienāktreģistrēties