Divus mēnešus pēc kārtas auto zādzību skaita rekords

Edijs Panders, 03.07.2015., 15:11

Šī gada aprīlī, pēc trīs gadu pārtraukuma, sasniegts auto zādzību anti-rekords, pārsniedzot 100 automašīnas mēnesī, taču maijā tas ticis pārsniegts vēlreiz ar 110 nozagtām automašīnām mēnesī, liecina uzņēmuma "Autonams" apkopotie dati.

Noslēdzot 2015. gada 1. pusgadu, kā ierasts, vietu topa augšgalā saglabā Volkswagen markas automašīnas un modelis Golf (33), taču ir vērojams būtisks pieaugums Touran (16) modeļu zādzībās, salīdzinot ar iepriekšējo pusgadu. Zagtāko modeļu topa otro vietu ieņemt automašīnas Audi A4 (22), kam cieši seko Toyota Corolla Verso (21).

Tāpat kā iepriekšējā ceturksnī, Top10 zagtākās markas sastāda vairāk nekā 85% no visiem zagtajiem transporta līdzekļiem. Zagto automašīnu vidējais vecums ir samazinājies par vienu gadu, un īpaši tas ir novērojams Audi gadījumā, kur vidējais zagto automašīnu vecums ir samazinājies par 3,34 gadiem – tiek zagtas arvien jaunākas automašīnas.

Šī gada pirmajā pusē pastiprinātu zagļu interesi ir piesaistījuši apvidus auto. No pilnīgi jauniem 2014. un 2015. gada izlaiduma zagtajiem auto 9 no 10 ir apvidus auto. Īpašu kāpumu ir pieredzējis Toyota Land Cruiser (20) jaunākais modelis keyless-go sistēmas dēļ, kas no dažādām vietām to ļauj nozagt pat 20-50 sekunžu laikā. Efektīvākais veids, kā pasargāt šādu auto, ir uzstādot augstākas klases papildu imobilaizeru ar personālo čipu. Tādā gadījumā, cenšoties nolasīt atslēgas kodu, zagļi redz arī imobilaizera signālu, taču nevar to pārtvert un nolasīt, līdz ar to zagļi zaudē interesi par šādu auto. Gadījumā, ja imobilaizera signāls netiek pamanīts un, pārtverot atslēgas kodu, automobilis tiek atvērts un iedarbināts, imobilaizers neļaus ar to aizbraukt.

Arvien nopietnāka problēma ir automašīnu priekšējo lukturu zādzības. Gada sākumā parādījās tendence zagt lukturus no VW Toureg un Porsche Cayenne automašīnām. Tagad īpaši augsta aktivitāte novērojama attiecībā uz Volvo, kur visvairāk cieš XC60 un XC90 modeļi. Tāpat vairāki lukturu zādzības gadījumi bijuši arī BMW.

Edvīns Panders, SIA "Autonams" valdes loceklis norāda: "Volvo un BMW automašīnām, lai nozagtu lukturus, ir nepieciešams atvērt automašīnas motora pārsegu. Lai pasargātu sava auto lukturus, pirmkārt, nepieciešams papildu motora pārsega bloķētājs. Otrais solis ir auto marķēšana. Tā padara auto "neinteresantāku" potenciālā zagļa acīs tāpēc, ka marķētas detaļas ir viegli identificēt un atrast, kam tās pieder."

Par SIA "Autonams":

"Autonams" jau 20 gadus piedāvā auto aizsardzības, GPS uzraudzības un autogāzes risinājumus. Autonama speciālisti kopš darbības uzsākšanas 1994.gadā aprīkojuši vairāk nekā 78 500 automašīnas. Uzņēmumam ir ilgstoša sadarbība ar Valsts policiju, un visi marķētie transportlīdzekļi nonāk policijas datubāzēs, kas ļauj viegli un ātri identificēt to izcelsmi pārbaužu laikā.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties