Riepu maiņa

Deniss Fedotovs (deni2s), 01.05.2010., 17:42

Biju dzirdējis, ka pats labākais ieguldījums drošai braukšanai ir labas riepas.

Kad nopirku savu auto 2 gadus atpakaļ, un izgāju ar to tehnisko apskati, man tika pateikts - "šīm riepām ir pēdējā sezona". Tā nu pagājušo gadu riepas jau bija tādā stāvoklī, ka, lai izietu tehnisko apskati, man nācās samainīties ar riepām ar kādu citu cilvēku.

Taču pēc tam, kad gadījās saslīdēt uz ceļa, sāku domāt par drošību. Izlēmu, ka pirkšu pašas labākās riepas. Turklāt jaunas. Tāpēc pirms gada pasūtīju iekš www.reifen-direct.lv mašīnai aizmugurē 245/45R16 Continental SportContact riepas, kas šajos izmēros bija pati labākā (kvalitātes ziņā) izvēle. Izmaksāja riepas diezgan - ap 260 Ls, tāpēc priekšējās vēl nevarēju uzreiz atļauties.

Dunlop SP Sport 9000Gada laikā pamanījos braucot sadurt vienu jauno riepu tā, ka tā nebija labojama (nepamanīju un sabraucu kordas), tāpēc nācās pasūtīt vēl vienu.

Tagad, kad tuvojas tehniskā apskate, iepirku beidzot arī priekšējās riepas - 225/45R16 Dunlop SP Sport 9000 - atkal labāko, ko varēju atrast šajā izmērā. Pasūtīju turpat, jo tā ir pati lētākā vieta, turklāt piegāde ir bez maksas, ja pasūta vismaz 2 riepas. Pasūtījums atnāca apmēram 5 darba dienu laikā. Sākumā gan biju pasūtījis Latvijas interneta veikalā, kur cena bija tāda pati, taču, kā jau tas Latvijas veikaliem parasti gadās, izrādījās, ka tāda prece Latvijā nekur nav pieejama.

Aizbraucu uz Ulbrokas R1 riepu servisu mainīt riepas, taču tur, noņemot riteņus, atsaucīgais čalis izskaidroja, ka man diskus vajadzētu pirms tam izvalcēt, jo iekšmalas nav diez ko taisnas. Līdz šim domāju, ka diskus valcē (padara apaļus) tikai tad, ja ir riktīgi kaut kas sadauzīts, tā, ka riepa regulāri nopūšas. Taču čalis paskaidroja, ka liekot labas, jaunas riepas man tomēr derētu izvalcēt disku, jo tad arī mašīna mazāk vibrē braucot un arī riepa mazāk dilst. Līdz ar to, ka mazāk vibrācijas, arī mazāka slodze uz gultņiem - tātad arī tos vajadzētu mainīt retāk. Izklausījās loģiski, tāpēc  man visu salika atpakaļ un pierakstījos nākamajā rītā Kalnciema ielā uz valcēšanu un riepu maiņu.

Izdarīja man to apmēram stundas laikā, kopumā priekšējo riepu nomaiņa, balansēšana un disku valcēšana izmaksāja 40 Ls (plus pašas riepas par ~100 Ls/gab.), bet nu, domāju, ka tie ir neizbēgamie tēriņi, ko maksāju par savu drošību, un arī ilgtermiņā tam vajadzētu atmaksāties. Turpat man arī ieteica nākotnē paņemt mazliet šaurākas riepas (ņēmu tādas, kādas bija pirms tam uz mašīnas), jo šaurākas labāk atbilstu diskiem.

Lai nu kā, ceru, ka tagad tehnisko apskati pēc dažām dienām iziešu bez problēmām.

 


9 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
tololo, 01.05.2010. 22:36:51 (ip:87.110.44.98)
Komentāra reitings: 0

I čo?

es labāk braukšu 5 metrus tālāk no priekšā braucošas mašīnas un ātrumu turēšu par 5kmh mazāk un ieekonomēšu 400Ls. ikšķilē aiz pārbrauktuves lietotās pa 40ls 4gab. ar balansēšanu un uzstādīšanu. vienīgais ar ko riskēju- saķeršana ar ceļu samazinās. bet nevajag dragāt lietus laikā un viss būs štokos. Autoram vai nu samaksāja par spamu, vai arī viņš ir pierījies politiķis kam krīze neskar.

deni2s, 02.05.2010. 08:25:27
Komentāra reitings: 0

"vienīgais ar ko riskēju- saķeršana ar ceļu samazinās. bet nevajag dragāt lietus laikā un viss būs štokos."

Tikpat labi var pateikt, ka nevajag braukt vispār :) Un saķeres zaudēšana ar ceļu nozīmē, ka tu zaudē kontroli pār mašīnu pilnībā. Kas arī ir pats bīstamākais.

Nedz man kāds maksā, nedz esmu pierijies politiķis, kuru krīze neskar. Vienkārši man ir dārga mana un pasažieru dzīvība. Reizēm jābrauc arī pa lietu, un arī 5m tālāk braukšana var ne vienmēr palīdzēt. Nekad nezini, kas var notikt uz ceļa, piemēram, jebkurā brīdī var izskriet uz ceļa kāds dzīvnieks.

Es nesaku, ka tas ir lēti. Bet vismaz es jūtos mazliet mierīgāks un pārliecinātāks uz ceļa.

čalis, 03.05.2010. 22:38:51
Komentāra reitings: 0

Un kā tad bija ar tehnisko? Izgāji?

deni2s, 03.05.2010. 22:41:58
Komentāra reitings: 0

Tehnisko vēl negāju. Droši vien parīt iešu. Man patīk darīt lietas pēdējā brīdī.

Kādi 200 km ir nobraukti, tai skaitā arī pa lietu. Varu teikt, ka atšķirība ir jūtama. Gaita ir mīkstāka (pat mašīnai ar zemu un cietu piekari), strauja bremzēšana ir viens lielisks piedzīvojums, kuru gribās atkārtot (protams, ka daru to tikai tad, ja aizmugurē nevienu tas netraucē), un braukšana pa slapju ceļu šķiet stabilāka un bez akvaplanēšanas (kas bija jūtama pirms tam ar plikām riepām).

Šodien gadījās piebraukt pie paša Rīgas HES vakarā, apstājos, un tur pa skaļruni 3 valodās man piedraudēja ar policiju, ja es neatstāšu HES teritoriju. Baigi tā jancīgi :)

deni2s, 05.05.2010. 14:39:45
Komentāra reitings: 0

Biju uz TA. Tiku pie viena 1 par nevienmērīgu stāvbremzes darbību un viena 2 - jāmaina kreisais apakšējais ārējais balsta šarnīrs. Normāliem vārdiem runājot, kaut kāda gumija pie riteņa. Tikko noskaidroju cenu - maksā 23 Ls + maiņa. Tā arī domāju, ka varētu būt kaut kas ar ritošo - tomēr mašīna zema un cieta, tāpēc pa bedrainem ceļiem braucot visādas tādas lietas ātri nolietojas. Pārējais viss pa nullēm :)

deni2s, 15.05.2010. 00:16:45
Komentāra reitings: 0

Atjautīgie ķīnieši ;)
http://www.youtube.com/watch?v=yzdSjA3XzVY

hehe, 21.05.2010. 12:12:09 (ip:81.198.83.91)
Komentāra reitings: 0

kā tev patika lielīties agrāk, tā turpini to darīt arī tagad.. laikam nekad nepieaugsi :)

info (info@e-riepa.lv), 28.10.2010. 13:10:33 (ip:217.199.104.153)
Komentāra reitings: 0

Starp citu riepas var pirkt arī tepat Latvijā: www.e-riepa.lv
Ko katrs pērk, tas ir paša izvēlē. Iziet vai neiziet tehnisko'?

Laneks (oninens@inbox.lv), 25.10.2013. 09:36:56 (ip:95.68.50.123)
Komentāra reitings: 0

Galvenokārt riepas jāizvēlas atkarībā no mašīnas piekares, nevis pāc mistiskām ražotāju tabulām...
Es panēmu te un jau ar GY Extreme laižu 5gadu bez raizēm

http://220.lv/lv/auto_preces/riepas_ziemas

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties